Najít v seniorském věku nové kamarády bývá těžké. Ale je dobré to zkoušet
Ilustrační foto: Pexels

Najít v seniorském věku nové kamarády bývá těžké. Ale je dobré to zkoušet

8. 1. 2024

Kdo nemá přátele z mládí, ve stáří si už nové nenajde. Pod tu větu se podepíše většina lidí vyššího věku. Nicméně, výjimky potvrzují pravidlo. I mezi seniory vznikají nová pevná kamarádství, jde jen o to, předem je neodmítat.

aktivní senioři přátelství životní styl
Hodnocení:
(4.7 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Gebauerová
Před 5 lety jsem na inzerát hledala spolucestující k moři. Dodnes jsme nejlepší kámošky nejen na dalších dovolených, ale i po celý rok.
Ján Zábranský
Mne hodina, dve s človekom psychicky vyčerpá. S radosťou sa vraciam do svojej samoty. Zvlášť činorodí a aktivistickí ludia ma rýchle prinútia na "útek". Nepotrebujem kamaráta, priateľa, stačia mi náhoné stretnutia, krátke rozhovory.
Hana Polednová
Najít nové kamarády a později utužit přátelství je možné v každém věku. Přátelství mi zůstalo s několika kamarády z dětství a později z práce i z chalupy. A málokdo uvěří, že i ve stáří lze najít hodně kamarádů a udržovat si přátelství. To mohu potvrdit, přibývají mi každým rokem, např. z U3V, z turistických výletů a nejvíce mi jich přibylo zde na "ičku". Ale musí se proto něco udělat, doma u televize se těžko přátelství naváže.
Jitka Caklová
Mě by tedy zajímalo, jaký je rozdíl mezi kamarádstvím a přátelstvím. Podle mě jedno druhé nevylučuje, pokud se kvůli rozdílnosti názorů nevyloučím sama.
Eva Mužíková
Přestože jsem člověk přátelský, opravdové kamarádky mám jen dvě. Nemám ráda když se slovo kamarád používá i tam, kde se jedná o přátelství.
Marie Faldynová
Změna je život. Ač stará, mám novou kamarádku. Přistěhovala se za synem, s chutí tráví čas s vnoučaty, ale už jsme spolu byly na procházce, na dvou koncertech a plánujeme další setkání. Jak dlouho si budeme rozumět těžko říci, ale zatím si to užívám.
Marie Faldynová
Změna je život. Ač stará, mám novou kamarádku. Přistěhovala se za synem, s chutí tráví čas s vnoučaty, ale už jsme spolu byly na procházce, na dvou koncertech a plánujeme další setkání. Jak dlouho si budeme rozumět těžko říci, ale zatím si to užívám.
Blanka Lazarová
Když je někdo činorodý, má spoustu zájmů, setkává se se spoustou lidí z různých oblastí. A když je kamarádský, komunikativní a přátelský, tak se na něj nabalují ostatní jako na sněhovou kouli. A z velkého počtu přátel a známých se časem vystříbří ti, kteří s námi souzní nejvíc. Co jsem v důchodu, tak jsem začala mít zase nové a nové zájmy a spoustu nových přátel. Důkazem je např. íčko, nový sport, ale i někteří lidé z minulosti, kdy jsme na sebe neměli tolik času.
Daniela Řeřichová
Jak píše paní Helena Š., přátelství je třeba pěstovat, umět naslouchat, být empatický. Samozřejmě každý člověk je originál a má jiné potřeby. Já jsem vděčna za přátele z různých životních období i za ty současné, z íčka, z U3V, z Klubu kultury, z vesnice, kde máme chalupu atd. Přátelé krásně doplňují barevnou mozaiku mého rodinného zázemí.
Helena Štěpánková
Každé přátelství je velmi cenné, je potřeba si ho vážit a udržovat. Já mám dobrou kamarádku již od dětství. Sice bydlíme daleko od sebe, ale často si voláme a sdělujeme si, co nás těší i trápí. A pak mám partu přátel v mém blízkém okolí. Společně jezdíme na výlety, setkáváme na akcích v našem městě, je to vždy moc fajn.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%