Ilustrační foto: Pexels
Zápisník starého muže: Adventní čas
17. 12. 2023Touhle dobou, při cestě přeplněným prostředkem MHD z vánočně nazdobeného tržiště, člověk leccos nechtíc vyslechne. Aniž o to stojí, naslouchá, vnímá adventní čas s atmosférou okolí a hlavou se mu honí úvahy.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
18.12.2023 21:28
Jaké si to uděláte, takové to máte. Užívám si adventní koncerty, hraju koledy a zpívám při kytaře, v naší církvi jsme měli 17.12 vánoční bohoslužbu, kde jsem chystala občerstvení a ty koledy při kytaře, děti s námi už nebydlí, přijedou jen na návštěvu na pár hodin, takže za mne příjemný program na dlouhé zimní večery.
Lenka Kočandrlová
17.12.2023 16:29
Tak si to udělejte po svém.My si s manželem nedáváme dárky ani na narozeniny,ani na Vánoce - jen si popřejeme.Uklízela jsem včera, tak normálně,vyzdobila truhlíky na oknech venku a před domem,pověsila ozdobu na dveře venku i na kuchyňské.Maličký stromeček si půjdem uříznout až 24. dopoledne.Nic nepeču ,člověk by se jen přežíral.Pak obvyklá večeře : bramborovovajíčkový salát,já kuřecí řízek,manžel smažený sýr.Zavzpomínáme si a je to. Děti - jedno je v cizině,to si jen na dálku popřejeme,druhé dorazí před Silvestrem.Žádné bůhvíjaké komedie nepěstujeme,však jsme si všeho užili už dost v dětství,mladosti a jako rodiče dětí.Nyní už jen pohoda,a děláme si,co nás baví a těší.
Jana Jurečková
17.12.2023 15:25
Ještě když jsem žila s rodiči, všechno muselo být uklizené. Na Štědrý den před večeří jsme se vykoupali, slavnostně oblékli. Pak jsem měla svoji rodinu a už se nestíhalo. Ale dodnes musí být stromek, dárky a kapr. Jinak to nejde.
Naděžda Špásová
17.12.2023 13:51
Vánoce nemám moc ráda, v Ježíška jsem nikdy nevěřila. Sice dodržujeme určité staré zvyky, cukroví také peču, místo dárků jsme zavedli obálky s finanční podporou. Přeji vám pohodové svátky a zdraví do roku 2024.
Dana Straková
17.12.2023 13:02
Hezké zamyšlení, ale udivilo mě, že je od "starého muže". Ten můj se už dávno rozhodl, že bude dělat jenom to, co chce a co ho baví a hlavně se nebude stresovat... Vy to doma tak zařízené nemáte?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA