Vánoční vzpomínání: Jak to bylo dříve?
FOTO: Marie Ženatová

Vánoční vzpomínání: Jak to bylo dříve?

17. 12. 2023

Ve svém vesnickém dětství jsem více lnula k babičce, která žila na "výměnku" a vedla zbožný život vdovy. Četla mi z Písma svatého, vyprávěla životopisy svatých, prostě měla na mne víc času.

advent Poslední soutěž 2023
Hodnocení:
(4.9 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Díky vám všem za dobrá slova a přeji ze srdce pokojné a požehnané vánoční dny ♥
Daniela Řeřichová
Paní Marie, děkuji za Váš procítěný příspěvek. Zůstávám v kontaktu s křesťanskou komunitou napříč generacemi a mj. se každoročně těším na půlnoční mši pro rodiny s dětmi na Štědrý den odpoledne v kostele sv. Ignáce. Vánoce pro mne nejsou o množství dárků, ale o společných vjemech, hudbou počínaje. Přeji Vám požehnané svátky.
Jana Jurečková
Maruško, teď, když už jsem pár let v důchodě si můžu krásu Vánočního času vychutnat, dřív nebyl čas na nic, jen se spěchalo. Máte pravdu, Vánoce jsou o klidu a ne o marketech, které jsou zaplněny zbožím. Všechno je jinak. Dříve jsme byli vedeni ke skromnosti a to i v období Vánoc. Je to tak.
Hana Rypáčková
Hezké...
Rostislav Mraček
Moc hezké vzpomínání! Je třeba politovat ty, kteří vánoční čas považují za otravný a nepříjemný. Jsou i mezi námi, mezi čtenáři přispěvatelů nádherných příspěvků, jako je ten váš.
Helena Přibilová
Paní Maruško, děkuji Vám za další krásné a dojemné vyprávění.
Blanka Lazarová
Marie, děkuji za pěkné vzpomínání. Přeji vám krásný vánoční čas v pohodovém duchu, bez shonu, v klidu, míru a lásce.
Eva Mužíková
Marie, ráda jsem si Vaše řádky přečetla.
Naděžda Špásová
Marie, přeji vám všem krásné Vánoce. Věřící si Vánoce užívají, my ateisté už je bereme trochu jinak, i když nějaké tradice poctivě dodržujeme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%