Všechny fotografie: Elena Valeriánová
Fotoreportáž: Rozdováděný prosinec
16. 12. 2023Zimy mého dětství byly bílé, příroda zachumlaná v naducaných sněhových peřinách, obloha se na horizontu dotýkala země a každou chvíli se z nebe sypalo to bílé nadělení.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
16.12.2023 23:39
Také pamatuji tuhé zimy, i ve městě. Chodili jsme bruslit na zamrzlý rybník, sáňkovali na každém kopečku. Dnes děti ani nevědí, co jsou sáně, leda když jedou s rodiči do hor. Vaše fotky jsou úžasné.
Eliška Murasová
16.12.2023 20:57
Eleno, úplně jsem si představovala, jak ta mlá holka jde zkřehlá tou zimou. Pěkně jsi popsala a hezky doplnila současnými fotkami, díky.
Marie Novotná
16.12.2023 19:48
Úžasné fotky a hezký článek.Sypu,sypu.Letos prvně jsem měla na krmítku brhlíka. Zásoby nakoupeny.
Martina Růžičková
16.12.2023 19:19
Působivé vzpomínky na dávné jesenické zimy a nádherné zimní fotografie. Přeji hezké a bezpečné procházky zimní přírodou a dobré světlo.
Anna Čípová
16.12.2023 18:22
Elenko, moc děkuji začnu krásné vzpomínky a neméně krásné fotografie. U paneláku máme krmítko, do kterého sypala sousedka z přízemí. Odstěhovala se, začnu sypat já. Přeji příjemné procházky a hodně podařených záběrů.
Lenka Kočandrlová
16.12.2023 17:11
Krásnou zimu jste měli...Závidím vám červenky,ty u nás bývaly jedna nebo dvě tak před 3 lety,pak kočka jednu zabila a nyní máme na krmítkách jen sýkory a sýkorky lužní,modřinky,parukářky,brhlíky,sojku,vrabce domácí a polní.Kosi jsou tu také,ale na krmítko nikdy nejdou,sbírají zato kočičí sušené žrádlo,co máme venku pod stolem pro toulavé kočky.Tam chodili v létě ježci a nyní ještě straky.... Zimu nemám moc ráda, v dětství jsem jí zažila dost, když jsme měli jen pletené rukavice -ty byly hned mokré, a ruce zábly ,taky jsem často měla už malé boty - jakože nebyly peníze na nové a tak jsem musela do jara vydržet v těch starých...a nohy mi strašně zábly. Tehdy jsme bývali často venku - s družinou,když jsem chodila na housle,na nauku,do kreslení....Nebo bruslit na šlajfkách,mám plno vzpomínek na tehdejší bílé zimy.
Zdeněk Hart
16.12.2023 15:32
Moc hezky jste popsala zimu Vašeho dětství. I to oblečení, galoše, úplně si to malé děvčátko dovedu představit, křehké, choulící se do kabátu asi tak, jako Vaše fotky. Křehké, heboučké, jako křišťálové sklo. To je nádhera. Velmi povedená zimní reportáž. A mimo jiné, samozřejmě mám a pozoruji ptáčky na krmítku, ale jsou to samé sýkorky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA