FOTO: Z rodinného archivu Dany Strakové
Když ještě chodil s Ježíškem i děda Mráz
29. 12. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
31.12.2023 10:10
Paní Dano, moc pěkně a hlavně výstižně jste situaci popsala. Ano doba je jiná, ze zlobivých dětí "odborníci vyrobili" ADHD. 40 let dělám třídní srazy ZDŠ a faktem je, že s těmi, tehdy "zlobivými" je plno legrace, na rozdíl od těch "hodných", tedy pokud alespoň ráčí přijít. Ze zlobivých spolužáků, které když soudružka učitelka vytahala za vlasy a pak si "musela" umýt ruce, protože se jich štítila, jsou rukodělní špičkoví odborníci :-)
Eva Mužíková
30.12.2023 21:31
Paní Dano, také jsem si mnohokrát říkala, že v naší době byly děti hodné a zlobivé. Učitelé si s nimi vždy poradili a nepotřebovali při vyučování žádné pomocníky.... Zkrátka doba je jiná. Hezky jsem si " početla", díky.
Dana Straková
30.12.2023 15:05
No ono to úplně tak nebylo, já samozřejmě vím, že kniha se jmenuje trochu jinak, chachá
Jan Zelenka
30.12.2023 12:03
Paní Straková, jsem rád , že jste zmínila knihu mého oblíbeného Roberta Fulghuma. Tu knihu mám.
Alena Tollarová
30.12.2023 10:39
Taky mám v krabici čb fotku z vánoční besídky ve vesnickém kulturáku, kde byl vousatý děda mráz.
Dana Straková
30.12.2023 07:34
Přátelé, děkuji za Vaše milé komentáře, a musím jenom dodat, že je úsměvné, jak se nám časem mění náhled na to,
co jsme dříve nechtěli nebo nemohli. Třeba s tím spaní po obědě ve školce, no jen si přiznejme, že to není tak špatný nápad! A taková ve školce nenáviděná rybičková pomazánka bývá dnes už docela oblíbenou... Navíc přece "Všechno co v životě potřebuju jsem se naučil v mateřské školce". Možná právě tady bude dědečkův problém. On totiž do žádné školky nechodil, s ním byla maminka doma dokud nešel do školy.
Jan Zelenka
29.12.2023 16:23
Jo, vzpomínky na školní léta. Taky jsem dostával poznámky, ale moc si už nepamatuji. Jen poznámku, kterou dostal kamarád Jiří. Ukázal mi žákovskou, bylo tam: "Leze o přestávce pod lavice a sahá děvčatům pod sukně." Jirkovi to ovšem zůstalo i v dospělém věku. Akorát při tom už nelezl pod lavici.
Vladislava Dejmková
29.12.2023 16:21
Sukýnku s háčkem jsem měla také, ale do školky jsem nechodila ráda. Hlavně proto, že mě tam nutili délat to, co nechci. Jíst všechno a dojídat, spát po obědě a hrát “zajíčku ve své jamce” a další ptákoviny. Ve školce se mnou byly prostě samé problémy. Nástupem do školy zmizely.
Marie Seitlová
29.12.2023 14:32
Zajímavé vzpomínání na školní léta vašeho syny. jo poznámky byly i u nás někdy veselé.
Zdenka Soukupová
29.12.2023 13:52
Dano, asi to nebylo vždycky s tím uličníkem jednoduché, ale hlavně že byl zdravý! ☼
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA