Ilustrační foto: Ingimage
Dvě tchyně – vztah, který bývá ďábelský a ničí život v rodinách
27. 11. 2023Jde o vztah, o kterém se nemluví. Dvě ženy, které se seznámily díky tomu, že se vzaly jejich děti. Často jde o naprosté odlišné osobnosti, které by si za jiných okolností neměly co říct. A teď jsou součástí jedné rodiny.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
8.4.2025 00:22
Tak vztah dvou tchýní jsem zažívala 30 let v trvání svého manželství. Opravdu se nesnášely, a já bydlela s manželovými rodiči v jejich rodinném domku! Obě byly dominantní a já musela stále tu vratkou rovinu jejich vztahu kočírovat. Ani nevím, jak jsem to dokázala. Ale bylo to bez hádek a veřejného nepřátelství. Naštěstí už je to dávno pryč.
Ludmila Černá
2.12.2023 19:20
Jaká jsem tchýně netuším, ale snažím se nedělat to, co jsem na svých tchýních nesnášela. Měla jsem dvě. S tou první jsem se stýkala i po rozvodu. Asi mě moc ráda neměla, ale byla to babička mých dcer...Sama mám tři dcery, věkový rozdíl mezi nejstarší a nejmladší je osmnáct let. Zásadně jim do ničeho nemluvím. Zetě respektuji, je to jejich domácnost a já jsem tam host. Další tchýně jsou daleko, takže se potkáváme minimálně. navíc Jsem v porovnání s nimi stará, ale vycházím s nimi normálně. Každá jsme jiná, kamarádky nebudeme, ale respektujeme se. špatnými vztahy nebo pomluvami bychom nikomu neprospěly.
Radana Chybová
29.11.2023 09:03
Maminka mojí snachy je báječná ženská,hrozně se spolu nasmějeme třeba když hodnotíme,co mladí vyvádějí . Společné vnouče milujeme,i když její je už šesté a moje první.
Moje maminka vždycky vyprávěla jak její tchyně jezdila přes půl republiky za její maminkou,která nemohla opustit hospodářství. Sama jsem tchyni neměla,ale vždycky jsem si říkala,že navážu na tradici založenou mými babičkami,které se měly vzájemně rády a taky dobře vycházely s partnery svých dětí.
Jiří Dostal
28.11.2023 11:19
:-) Slušivý klobouček z višňového špalku dodá každé tchýni k rodinným besedám TONAK - Přežití úderů palicí či sekyrou zaručeno! TONAK je tu pro vás! :-)
Dušan Brabec
27.11.2023 23:55
Zažil jsem dvě tchyně, a to hodně rozdílné. První vzdělaná, chytrá, ale odměřená, druhá zprvu nedůvěřivá (vždyť její jediná dcera si brala rozvedeného mužského se dvěma dětmi), ale pak vynikající. Snad mne měla dokonce někdy raději než svoji dceru. Bohužel všechny tři ženy už jsou na nebesích...
Zdenka Koldová
27.11.2023 21:36
Zdravím...tak k danému tématu mám také osobní zkušenost:s tchýní mého syna jsem se stýkala nadále i poté,co snacha /její dcera/ opustila nejen mého syna,ale i jejich tři děti a dům s nesplacenou hypotékou.Poslední třetí dítě bylo ještě školou povinné a navíc tzv."kukačka",kterého syn vychovával jako vlastního,přestože věděl,že není jeho biologickým otcem.Snacha ani neměla zájem se na další výchově dětí a to ani toho nejmladšího podílet,chtěla hlavně rychle rozvod.Musím ovšem podotknout ,že matce snachy se chování dcery také nelíbilo,ale my s manželem jsme nemohli dělat nic jiného,než dle možností pomoci synovi aby vše zvládl jak mentálně tak i ekonomicky.
Danka Rotyková
27.11.2023 19:29
Jsem teprve na začátku procesu "jak se stát dobrou tchýní", ale už teď je mi jasné, že to bude stát spoustu sil. Ostatně, když si vzpomenu na první rok, kdy jsem se já stala snachou, také to nebylo jednoduché, už proto, že jsem s mojí tchýní bydlela v jednom bytě 23 let. Ale to se nedá porovnávat, dnes jsou mladé ženy jiné něž jsme bývaly my.
Jana Šenbergerová
27.11.2023 18:34
Této zkušenosti jsem byla ušetřena. Tchýně mé dcery zemřela dva dny poté, co jsme se poprvé setkaly. I když to vůbec nezní hezky, byla jsem jí za to upřímně vděčná. Já bych takovou tchyni nechtěla.
Eva Kopecká
27.11.2023 11:04
Moji rodiče a mí tcháni byli tak rozdílní, jak to jen šlo. Těšila jsem se a doufala, že až si obě děti najdou partnery, budu mít na světě možná víc o nějakou tu spřízněnou duši. Opravdu jsem si vážila maminky synovy přítelkyně, která dokázala po rozvodu s mužem v nelehkých podmínkách své děti vychovat sama a babičky svého zetě, která dokázala vnoučatům nahradit zemřelé rodiče. Na první dobrou jsem si s oběma sedla tak, jako bychom se znaly odjakživa. Obě musely od svých dětí vědět, že mladým dovedu maximálně pomoct a přitom do ničeho nezasahovat. Daly mi to při prvním setkání moc milé najevo. Babička zetě mě beze slov objala a políbila na tvář. Maminka letité přítelkyně mi podala ruku a poděkovala za to, že jsem tak hezky její dceru přijala do rodiny. Obě mě hodně překvapily. A na obě budu vždycky ráda vzpomínat.
Dana Divišová
27.11.2023 09:54
S tchýněmi mých dětí vycházím velmi dobře. Mám ve svém okolí rodinu, kde děti se sice rozvedly, ale obě babičky (obě tchýně) spolu na střídačku hlídají vnoučata a jezdí spolu na výlety. O tři vnoučata je tak dobře postaráno a maminka může v klidu učit na ZŠ.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA