Michal Ficus
20.11.2023 23:42
Přesné, bez obalu, věci pán nazývá pravými jmény. Takto přímočaré "ocenění" čutálismu v tuzemsku chybí. Hlavně ten byznys podporuje erár, který skomírá v zaseknutých sekerách X miliard, a to by se mělo okamžitě ukončit. Ať si na svůj chléb vydělají sami, bez mých daní. Pan Berka buď článek nečetl, anebo neví co vlastně je závist. Jinou příčinu jeho obvinění nemají.
Rostislav Mraček
20.11.2023 19:38
Pan Vácha problém našeho fotbalu trefně popsal! Také jsem býval divákem ligových zápasů. Dnes bych na ně nešel. Potupné prohlídky diváků: vylej tu limonádu a kup si ve stánku pivo!, co máš v botách? Zuj se! Deštník tu nech! Cigaretový popel za krkem, hořící sedačky, zničené pisoáry, rachejtlemi propálený oděv, pokopaní hráči, opilí rozhodčí ... A závist dle pana Berky? Ano. Závidím. Závidím atmosféru na nohejbalu, odbíjené, národní házené, kolové, na vesnickém fotbalu, všude, kde se nehraje s miliony v kase.
František Matoušek
20.11.2023 15:21
Palec nahoru.
Elena Valeriánová
20.11.2023 15:02
Porušili pravidla, po zásluze přišel trest. Jistě nejsou první, ani, bohužel, poslední, kteří tak učinili či učiní. Je to jen odraz toho, jak se k těmto celebritám chováme. Mohou si dovolit všechno, tady v tom případě kápla ta poslední kapka. Necítím z článku závist, jen konstatování skutečnosti. Ťukám si na hlavu, když slyším kolik za toho nebo onoho hráče kluby zaplati, kolik on bere plat a hlavně, co za to vlastně odvádí. Jo v tomto byznysu jde jen a jen o prachy, lvíček na prsou nikoho nebere.
Dana Puchalská
20.11.2023 14:05
Fotbal už dávno není sport a zábava,ale práce... Občas je to vyloženě smutné.
Irena Mertová
20.11.2023 12:59
Hezký článek. Také pana Váchu nepodezírám ze závistivosti. Čistému vše čisté... :-)
Anna Potůčková
20.11.2023 12:36
Lépe by to asi nikdo nenapsal. Sport se stal podnikáním a obrovským byznysem. A to nejen ve fotbale bohužel.
Jindřich Berka
20.11.2023 12:29
Nemám ambice, ale závist ukrutně nenávidím. Samozřejmě útočíte, já popisuji. To že jsem hrál fotbal je od věci.
Jindřich Berka
20.11.2023 12:27
Je zatím si stojím. Závist je tady prolezlá jako v životě. Podívej se kolem sebe? Manželka říká, že závidí 80 % lidí. Já jsem optimista. Závidí 60 %. Já to cítím z každého slova skoro z písmena. Jindra
Jana Kollinová
20.11.2023 12:25
Pane Berko, domnívám se, že jste nepochopil nosné téma článku. Dle mého názoru zde není ani náznak závisti, je to jen názor autora, který nemá potřebu své sdělení "vyfutrovat" vlastními fotbalovými úspěchy, neúspěchy nebo ambicemi. Mě se líbí jednoznačnost definice problému současného sportu, který není o seniorském vzpomínání na Klabzubovu jedenáctku. Sport je volba a jak ji kdo pojme, je jeho věc, a pokud dosáhne výsledků, kterými je ochotný reprezentovat svoji vlast, je to, tak to vidím já, obdivuhodné, a žádné peníze zde nehrají roli, o závisti nemluvě.
Načíst starší příspěvky