Ach to zapomínání...
FOTO: Dana Straková

Ach to zapomínání...

24. 11. 2023

Zapomětliví jsme asi trochu všichni. Mozek prostě něco nevyhodnotí jako nezbytně nutné k zapamatování a co já s tím nadělám? A to si myslím, že se snažím. Čtu, luštím křížovky i sudoku, přemýšlím o všem co se děje a snažím se o pozitivní náhled na vše, co mě potká.

Při čtení článku o zapomětlivosti na íčku jsem se zasmála, ale taky jsem si uvědomila to, jak zapomětlivá jsem já. A nejenom s tím zhasínáním světel u auta... Jsou to i jiné věci, to jsem třeba jednou přijela z práce domů, došla jsem pod ořech sesbírat to co přes den napadlo a taky jsem rovnou vzala pár bedel. Bedly jsem obalila a usmažila dědečkovi, udělala k nim domácí tatarku, potom jsem ze zbylých vařených brambor udělala bramborové placky, umyla jsem tu spoustu nádobí, co jsem si napatlala, všechno uklidila, no a prostě za celé odpoledne jsem si ani nevšimla, že nemám telefon! Až najednou ho chci vzít do ruky a vůbec jsem nevěděla, kde by mohl být. Hledala jsem a s dědečkovým telefonem jsem se prozváněla po baráku, ale nikde se mi neozýval. Úplně jsem propadla panice a s čelovkou, protože už byla tma jako v pytli jsem utíkala přes louku pod ořech, ale ani tam telefon nebyl. Šla jsem zpátky úplně v šoku, docela hystericky jsem se třásla, dokonce jsem i pobrekávala a vůbec jsem nechápala, jak a kde mám hledat...

Nakonec mě osvítilo a vzpomněla jsem si, že když jsem odjížděla z práce, ukazoval mi telefon, že si stahuje nějakou aktualizaci a já ho položila na sedadlo spolujezdce. Tak jsem tam došla a on tam skutečně byl! To jsem si tenkrát opravdu oddechla, ztratit telefon bych teda nechtěla. Vždyť už jsem skoro jako ty děti, u kterých to všichni odsuzujeme, ale musím si úplně sebekriticky přiznat, že je to můj nejlepší kamarád a pomocník, co bych si bez něj počala... Vždyť já ani nemám foťák a všechny fotky pořizuju mobilem, i ty články do íčka píšu na něm!!! A notebook tiše leží na stolku a mě ani nenapadne ho otevřít. Proč taky, když mám kámoše v kapse? Když ho teda někde zase nepoložím...

Hodnocení:
(4.9 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Kdo z nás nikdy na nic nezapomněl je skoro jak ta bílá vrána.
Dana Straková
Tak abych nezapomněla, moc všem děkuji❤️
Naděžda Špásová
Zapomínání mě děsí téměř denně. Nejhorší je, že líp už nebude, bude jen hůř.
Marie Měchurová
Když jsem k tomu ještě zmatkař, to bývají zážitky. Hezké počtení.
Alena Velková
Jednou si u mě v galerii herec Bořivoj Navrátil zapomněl mobil. Když jsem mu ho druhý den vezla do Prahy, moc mi děkoval a pravil: "To bylo horší, než kdybych ovdověl." Já to mám podobně :-))
Zdenka Soukupová
Teď nechci být ironická, ale fakt potěší, když zjistím, že v TOM nejsem sama... hahaha ...
Dana Straková
No já se taky snažím, ale někdy je to vážně silnější než já, hahaha
Jan Zelenka
Podobné problémy má asi většina z nás. Snažím se proto si vytvořit určité automatizmy, které pomohou mé, už sklerotické paměti.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%