Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. FOTO: Poskytnuto z archivu MPSV
Důchodová reforma připravena. Lidé stráví v důchodu průměrně 21,5 roku. Penze dále porostou, slibuje ministr Marian Jurečka
15. 11. 2023Česká republika čekala na důchodovou reformu přes třicet let. Dosud žádná vláda neměla vůli, politickou odvahu nebo dostatečnou sílu dotáhnout reformu penzí do uceleného návrhu, natož legislativního procesu. Až nyní.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Růžena Marková
17.11.2023 18:27
Já té reformě asi nerozumím. Pořád čtu jak je třeba . Ale nikde není slyšet co by se mělo dělat s těmi podporami těch, kteří nechtějí pracovat a mají víc než důchodce měsíčně. Těch pár pracujících nemůže utáhnou ty lidi na pracáku kteří si chodí pro vysoké dávky a přitom by mohli pracovat.
Anna Potůčková
16.11.2023 18:33
Pokud není shoda napříč politickým spektrem, tak při výměně vlády to bude všechno jinak. A pokud se opravdu bude pracovat rukama do tolika roků, tak si toho důchodu budoucí generace asi moc neužijí. Budou sedření a vyčerpaní.
Lenka Kočandrlová
16.11.2023 17:27
Řeči se vedou a voda teče.....Tyhlety prognózy na léta dopředu jsou k smíchu (nebo k pláči). Tahle vláda půjde jednoho dne do pryč, vše se změní, zruší a vymyslí se něco jiného. Zatím to tak bylo pokaždé.
Jitka Vitvarová
16.11.2023 11:12
Tak to se mají naše děti na co těšit, dcera se mi narodila v roce 1972 má dvě děti a půjde do důchodu v 65 letech a sedm měsíců. Stejně tak půjdou bezdětné i ty které mají více dětí to mi hlava nebere.
Jindřich Berka
16.11.2023 10:24
Pan Jurečka si měl vzít zemědělství, kterému rozumí. Zatím to vede učitel Výborný? Je to hrob pro Lidovou stranu. Musí přijímat nepopulární rozhodnutí pravicových stran. Tím se možná nedostanou do Parlamentu. Jenže koryta jsou koryta. Lidovci jdou s každým... Jindra
Olga Škopánová
16.11.2023 07:06
Pane Brabec pokiud nějaký soudní spor trvá 26 let tak za to opravdu nemůže současná vláda ona totiž vládne mnohem kratší dobu.
Eva Krausová
15.11.2023 21:31
Jurečka je asi kouzelník nebo spíše lhář, když chce garantovat růst penzí za 10 let v době, kdy se neví co bude za rok... Anebo on ví a předpokládá už nyní vysokou inflaci, to pak ano to důchody porostou, ale znehodnotí se o mnoho úspory. Já jen doufám, že tato vláda tu už dříve jak za 10 let nebude. To, že obrala v červnové valorizaci důchodce cca o 1000Kč, takže senioři přišli do konce tohoto roku cca o 7000Kč, to je "zlegalizovaná krádež", jinak se to nazvat nedá, byť o tom teprve rozhodne soud. Myslím ale, že rozhodnutí soudu známe předem už všichni, skončí to ve prospěch vlády... A na důchodové reformě se musí shodnout i opozice, protože jinak je to o ničem a další vláda lecos zase změní. A fascinuje mě, jak se neustále hovoří o průměrném důchodu 20000Kč, když většina seniorů má důchod 18000 a méně. Na druhou stranu musím říci, že nezávidím mladým, růžová budoucnost je zřejmě nečeká, za což ale nemohou současní důchodci, ale ti, kdo nám vládnou. Ať je to "Petr" nebo "Pavel". A vše svalovat jen na Babiše je ubohé, je to opakovaná mantra této vlády. To ona nyní vládne, nikoli Babiš.
Olga Škopánová
15.11.2023 20:07
Paní Kosťunová neviňte pouze současnou vládu o reformě důchodů se mluví už 20 let (pamatujete na první Bezděkovu komisi?) a za tu dobu žádná vláda neudělala nic. A co se týče mladé generace tak demografická matematika je celkem jasná, když na jednoho důchodce budou dva pracující tak jak ho mohou uživit? A to se můžete ohánět spravedlivými důchody do nekonečna.
Pavel Vaněček
15.11.2023 18:36
Zaregistroval jsem už před časem, paní Ivano Kosťunová, že když má zde někdo jiný názor než vy, ihned na něj zaútočíte. To ale není svobodná diskuse, po které tak často voláte. Naštěstí já jsem splachovací, vím své, myslím si své a názory, které nemají logiku, mě nerozhází.
Dušan Brabec
15.11.2023 17:54
A vůbec nejhorší finta je lákání na penzijko a změny v jeho nastavení. Člověk dnes neví, co bude za rok, takže k penězům z penzijka se s velkou pravděpodobností za ty desítky let ani nedostane. Nachytat na penzijko v podání Jurečky a spol se může jen člověk prostoduchý a nepřemýšlející...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA