FOTO: poskytnuto z archivu Jany Vargové
Zážitek roku: Jako když šel chudý král do boje
19. 12. 2023"Vypravujete se, jako když šel chudý král do boje," častovala nás babička, když jsme se ne a nemohli vypotácet z domu. Ať jsme jeli na výlet, nebo jen na procházku, nebo do školy. Přehrabovali jsme se věcmi, tu něco přidali, tu ono zase vyndali.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ingrid Hřebíčková
3.1.2024 17:26
Pročítám si vítězné články a ráda bych navázala na paní Danku R. I já bych si o svém synovi troufla prohlásit, že je velmi schopný mladý,soběstačný muž a zároveň sebevědomý, který si všechno udělá sám. Ale přitom má mladou ženu a vztah funguje. I mě slovy paní Danky hřeje vědomí, že jsem taky neselhala. Jinak článek je napsán velmi hezkým slohem a čtivý. Děkuji.
Naděžda Špásová
19.12.2023 16:03
Pobavila jsem se, Jano, máte svatou trpělivost. Doufám, že vám manžel přivezl aspoň něco hezkého, za vaší trpělivost. :-)
Zdenka Soukupová
19.12.2023 13:09
Jano, tak to je opravdu veselý zážitek. Doufám, že golfista zvládl v pohodě i cestu zpět. :-)
Danka Rotyková
19.12.2023 11:57
Tak si myslím, že naše děti už takové zážitky nemají. Dnes jsou mladí muži velmi schopní a také sebevědomí. Většina raději něco zapomene doma, než by požadovala po své drahé polovičce pomoc s přípravou svého kufru. Za tuto a další druhy samostatnosti dnešní mladé muže obdivuji. Hřeje mě přitom vědomí, že jsem alespoň v této části výchovy syna neselhala.
Alena Velková
19.12.2023 07:24
Skvělé...člověka hned potěší, že v tom není sám, a že "chudého krále vypravujícího se do boje" má doma i někdo další. To úsloví mám také od své babičky a dost často a ráda ho používám :-)) Těch historek jsou u nás mraky...např. jsem zabalila tašku a na ní dala papírek, že je třeba ještě přibalit mobil, nabíječku a doklady...pokyny z papírku byly splněny, ale ta taška zůstala doma... viz můj článek Kurz sebeovládání...Díky za článek, moc jsem se pobavila :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA