V mládí jsem létala v oblacích, teď už se držím spíše při zemi, říká bývalá letuška Elen Zajíčková
Bývalá stevardka, později módní stylistka Elen Zajíčková. FOTO: Václav Burle

V mládí jsem létala v oblacích, teď už se držím spíše při zemi, říká bývalá letuška Elen Zajíčková

20. 11. 2023

Dlouhých 32 let pracovala jako stevardka. Na palubě letadel Českých aerolinií obsloužila tisíce pasažérů z různých koutů světa, obsluhovala také vlivné osobnosti a celebrity, mimo jiné spisovatele Arthura Haileyho, Áju Vrzáňovou, ale i Vieru Husákovou, manželku bývalého prezidenta.

ČSA rozhovor vzpomínky
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.8 b. / 38 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Danuše D'Engeli
Tento článek je úchvatný, jako život Elen Zajíčkové. Její píle a cílevědomost jsou pro ni hnacím motorem, dle mého názoru. Měla jsem se možnost seznámit se s paní Elen jako modelka. Hned jsem si všimla, že pracuje vždy s radostí a s plným nasazením. Člověk nemůže v životě jen chtít, musí se přidat pracovitost, houževnatost......., to vše ruku v ruce s velkým nadšením, což určitě paní Elen Zajíčková v žádném případě nepostrádá. Je radostí a inspirací se s takovým člověkem setkat. Paní Elen si mne před pěti lety vybrala jako modelku a protože není nic náhoda, tak jsem se již tehdy dozvěděla o její práci u ČSA. Také jsem dlouhá léta pro ČSA pracovala, pouze jako pozemní personál. Letectví je vášeň, která se "nedá" pustit a která vás celou "pohltí". Pracovat pro leteckou společnost je ale také velká dřina, člověk musí častokrát vydržet více, než si dokáže představit. Přesto je letectví dodnes také pro mne krásnou a živou vzpomínkou, takovým malým zázrakem. A život Elen Zajičkové je příkladem obrovské, nezměrné houževnatosti a já ji ve všem držím "pěsti", aby se jí dařilo. Se srdečným a milým pozdravem, Dana
Danuše Kubátová
Krásný a zajímavý rozhovor s velmi šikovnou dámou :-)
Ingrid Hřebíčková
Elen, to vím, to je mi jasný, že jsi nepřestala spolupracovat s Portálem, já tím chtěla říct, že je dobře, že jsi začala po tvé zajímavé práci letušky pracovat s Portálem a stále pracuješ. Mimochodem 5.9. jsme se po letech šly na tebe a módní přehlídku podívat. A jako vždy byla hezká.
Jan Zelenka
Moc pěkné přiblížení netypické práce.
Helena Přibilová
Také děkuji panu Raškovi za skvělý rozhovor s velmi zajímavou osobností, jakou je paní Zajíčková.
Daniela Řeřichová
Děkuji J. Raškovi za úžasný rozhovor s inspirativní dámou E. Zajíčkovou. Fascinuje mě její energie a noblesa; není to o jen o vkusném odívání, ale o vnitřní harmonii a kultivovanosti. Přeji jí hodně radosti v oboru, který je jí celoživotně blízký. Letadlem jsem cestovala hodně, mezi přáteli mám pilota a jeho ženu letušku, vím, že to není až tak romantická práce. V září jsem byla v Jižní Koreji, tři přestupy, z Vídně do Pekingu hodně jídla a pití, na kratších trasách menší občerstvení, vždy profesionální přístup leteckého personálu.
Elen Zajíčková
Ingrid, já jsem ale nepřestala spolupracovat s Portálem . Naše " portálové "přehlídky zatím neskončily. Poslední byly 5. 9 . tohoto roku. Ráda o vás s Míšou slyším, a srdečně vás obě zdravím.
Ingrid Hřebíčková
Teda Elen, ty jsi báječná. To jsme si obě početly. Moc se nám článek líbil. A hlavně jsme rády, že jsi začala spolupracovat s Portálem i60 a doufáme, že se s tebou ještě sejdeme na přehlídce. Přeji ti, abys byla pořád taková, jaká jsi. Zdraví tě Ingrid a Míša
Marta Nosková
Článek, který se mi moc líbí, jsem si četla v mobilu a omylem ohodnotila jen třemi *. Dodatečně posílám ještě** :-)
Marie Faldynová
Také já děkuji za zajímavé postřehy z neobvyklého zaměstnání. Moc jsem toho nenalétala - ale pochopila jsem, že tahat těžké vozíky s jídlem a pitím a tvářit se vždy příjemně není snadné. Nápad s kosmetickým salonem považuji za geniální ukončení této práce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%