Ilustrační foto: Ingimage
Vy jste nevděční. To je věta, kterou je lepší nikdy nevyslovit
19. 11. 2023Obětovala jsem se pro vás. Vařím, peču a nikdo to neocení. Uvědomuješ si, co všechno jsem pro vás udělala? Takové věty se derou na jazyk, když má člověk pocit, že ho jeho blízcí dostatečně neoceňují.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdena Tesařová
20.11.2023 09:48
Poděkování je slušnost! Ráda dětem pomáhám a nikdy jsem víc než poděkování neočekávala. přesto, že jsem do svých dětí ukládala tuto slušnost, tak zjišťuji, že vnoučata už to příliš nepoužívají. Je mi to líto ale říkám si, až zestárnou, poznají co to slovíčko, DĚKUJI, znamená a jak je důležité.
Štefan Haviar
19.11.2023 19:07
Vděk dle mého je projevem pěkného vztahu rodičů a potomků. Nejde jen o to, očekávat vděk za služby svým dětem,, ale jsou i případy kdy služby si potomci vymáhají a to už je horší. A to už je na výchově svých potomků. Pokud si rodiče své děti v mládí hýčkají, pak nemohou očekávat, že se jim za to odmění. Stává se opak!
Lenka Kočandrlová
19.11.2023 17:02
Chce-li se mi pro někoho něco dělat nezištně a radostně,tak proč čekat nějaký vděk??? Člověk si má položit otázku : chce se mi to nebo ono pro někoho dělat ? Chce nebo nechce ? Nejsem proto nikdy zklamaná, na jakýkoliv projev vděku nečekám,ani o to nestojím. Rozhodla jsem se pro něco sama,nikdo mě nenutil.Jo a chodit na prohlídky k doktorovi nepovažuji za péči o své zdraví. pro mne je to otrava,stres a kdybych nepotřebovala papír k řidičáku,tak mě tam nikdy neuvidí - co bych lezla po ordinacích,když se cítím zdravá ?!
Hana Šimková
19.11.2023 13:43
Poděkování je slušnost a né všechno brát jako nějakou samozřejmost. Je to všechno jenom nevychovanost. Jasně,že to pro ně děláme ,že chceme, ale když to neocení vůbec, může námto být líto.
Danka Rotyková
18.11.2023 21:52
Za svou pomoc neočekávám vděčnost, pouze slušnost v podobě poděkování ... a zdá se mi, že to tak bylo v rodině, v níž jsem vyrostla, stejně v rodině, do níž jsem se provdala. Jsem na pěkných vztazích v rodině závislá a mám štěstí, že je zažívám teď více než v mládí. Starší člověk už nepotřebuje žádné dary, ale potřebuje cítit laskavost a občas i tu vděčnost.
Anna Potůčková
18.11.2023 16:01
Co poskytuji svým dcerám a vnoučatům tak poskytuji z lásky. Vděk neočekávám, ale za něco se přeci jen občas vděku dočkám poděkování a nebo také pochvaly. A to jak od dcer, tak také od vnoučat. A přiznám se, že takové pochvaly nalejí krev do žil a touhu pomáhat dál, když to jde, můžeme a máme nějaké možnosti.
Marta Novotná
18.11.2023 13:52
Nějak mě nikdy nenapadlo očekávat vděk za cokoliv co jsem poskytla svým dětem i vnoučatům . Vždycky vše dělám ráda,ale poděkování je slušnost a nestane se že by se mi ho nedostalo.
Hana Rypáčková
18.11.2023 11:12
Je stěžování návyk? Lidé si nejčastěji stěžují, aby získsli pozornost,vzdali se odpovědnosti, vzbudili závist, získali moc, nebo omluvili špatný výkon.
Eva Klímová
18.11.2023 10:21
Jak píše pan Berka , stejné i u nás , asi je to dnes "standart" a člověk se s tím musí nějak smířit , ale není to lehké .
Pavel Ouběch
18.11.2023 10:10
Pokud někdo něco dělá pro druhé, dělá to z vlastního rozhodnutí, z vlastní svobodné vůle.
Ten, kdo něco dělá pro druhé a očekává za to odměnu nebo bonus, například ve formě vděčnosti, nedělá pro druhé nic. Dělá to jen a jen pro sebe. Takových lidí je mi líto. Sebeláska jim zatemnila duši.
Sebeláska je opakem lásky k druhým, devastuje ji a ničí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA