Ilustrační foto: Pixabay
Předvánoční vzpomínka po 70 letech
10. 11. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
12.11.2023 19:54
Maminky veřejná vystoupení prožívají víc, než jejich děti. Ale čas vše odnese, jak vidno, básnička se vám vryla nesmazatelně do paměti.
Marcela Pivcová
11.11.2023 19:51
Tréma dovede pořádně "zablokovat" paměť. Mě zradila vícekrát - hlavně při jednom vystoupení na přehrávce v hudební škole. Jako studentka prvního ročníku střední školy jsem měla na závěr hrát Smetanovu Luisinu polku. Dokončila jsem ji s několika dobře slyšitelnými překlepy a nevím, kdo byl tehdy více rozladěn z mého vystoupení - já nebo maminka, která byla mezi posluchači.
Dana Puchalská
11.11.2023 08:15
Hezký a milý příběh. Já si pamatuju na jedno vystoupení se spolužáky. Hrála jsem v nějakém představení o trosečníkovi a měla jsem pidi roličku. Říkala jsem něco jako - umbakví umbakvo a měla jsem roli domorodce. Vím že se spousta rodičů v sále královsky bavila.
Zuzana Pivcová
10.11.2023 18:02
Dovedu si to představit. Stalo se mi to jednou při dětském divadelním představení, kdy jsem byla požádána, jestli bych kromě své úlohy nezaskočila ještě za na poslední chvíli onemocnělého kluka. Bylo to v den představení. Tréma vykonala své a na jevišti jsem v kostýmu dřevorubce řekla asi 3 slova a nic. Nápověda šeptala málem už hlasitě a já nic. Byla to pro mě hrozná chvíle. Pak mi něco naskočilo. Dobré bylo, že diváci v té masce nepoznali, že jsem to já, a někteří si říkali, že to ten chlapec nějak popletl.
Marie Faldynová
10.11.2023 15:55
Tréma je mrcha, taky jsem se jako školačka zasekla na vystoupení při zpěvu jakési písně. Nic příjemného - ale jsou horší věci :-)
Daniela Řeřichová
10.11.2023 11:37
Děkuji za milou vzpomínku. Já jsem zažila podobnou situaci v první třídě na besídce MDŽ. Tatínek pro mne napsal básničku o mamince a já jsem se na pódiu "zasekla", když jsem viděla tolik lidí. Nějak to dopadlo, ale žádná sláva. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA