César Manrique Cabrera. Z expozice ve Vulcano House přefotila Alena Velková
Lanzarote – Ostrov muže, který mě okouzlil
9. 11. 2023Tím mužem je, nebo spíše byl, lanzarotský rodák César Manrique Cabrera (1919 – 1988), nekonvenční výtvarník, architekt a bohém, který na ostrově prosadil tzv. šetrný turismus.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Vargová
9.11.2023 11:16
Tak už jen koupit letenku a huráá na Lanzarote. Díky Vašemu přiblížení této lokality.
Alena Velková
9.11.2023 10:52
Elo, já nějak pořád bojuju s vkládáním fotek a video neumím vložit vůbec...až bude sraz íčka, tak zkusím lapit někoho, kdo to umí a třeba mi poradí...nicméně moje fotky nejsou nijak moc kvalitní, protože fotím mobilem :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
9.11.2023 10:45
Moc hezký článek o jednom z Kanárských ostrovů. Já jsem si oblíbila Gran Canarii, kam jsem s manželem létala od r.1992. Navštívili jsme pak i ostatní ostrovy, ale tomu jednomu jsme zůstali věrní a já už jsem tam byla cca 20x. Lanzarote nazývám bílým nebo také ohnivým. Oproti Tenerife je pro mi černým ostrovem. Kanárské ostrovy jsou všechny velmi krásné a každý má své osobité kouzlo. Bohužel let tam trvá 4,5 hod. Chystám se tam na jaře, kdy všechno kvete. Ale i podnebí na podzim a zimě jsou na ostrovech velmi příjemné. Jednou jsme tam bili s manželem o Vánocích a Santa Klus přijel na loďce na pláž u Maspalomas a rozdával dárky.
Hana Nováková
9.11.2023 10:41
Alenko, krásný článek o vašem cestovánní doplněný úžasnými fotkami. Tam se nikdy nepodívám a tak alespoň se pokochám. Díky
Elena Valeriánová
9.11.2023 10:28
To musel být fascinující zážitek. Objevovat a kochat se. Jen mě mrzí, tak jako vždy, že fotky v článku nejdou rozkliknout a zvětšit. Ráda bych si je prohlédla pozorněji.
Alena Velková
9.11.2023 09:53
Dušane, jsem ráda, že máte stejný pocit. Z Volcano House jsem odmítala odejít :-) Chystáme se tam co nejdřív znovu, protože jsme toho spoustu nestihli a některé věci si rádi zopakujeme. Jen čekáme, až nám poprvé odhárá Bobina a budeme jí moct přenechat někomu na hlídání :-)
Dušan Brabec
9.11.2023 09:46
Báječný článek a ještě lepší obrázky. Připomněly mně vylodění na ostrově 4.3.2018 při cestě lodí Ocean Majesty (tehdy pod vlajkou Řecka) po Kanárských ostrovech. Nevábný sopečný ostrov s černou lávou architekt Manrique dokázal přetvořit v okouzlující nádheru využitím kontrastů černá (láva), bílá (barva) a blankytně modrá (voda). Žádné odstíny těchto barev, ale pouze brilantně čisté, zářivé a kontrastní, zejména v jeho Volcano House, kam byl tehdy vstup za pouhých 8 eur! Z přístavu Arecife se tam člověk dopraví místní autobusem guaguas. Pokud se tam kdokoliv dostanete, Volcano House navštivte a užasnete, co lze zkombinovat a vytvořit!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA