Ilustrační foto: Pixabay
Praktická empatie (vcítění)
1. 11. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
3.11.2023 22:24
Mám tři vnoučata od dcery, prostřední je empatický po mamince. Dcera je také prostřední dítě a po kom je empatická nemám tušení. Po mě ne. Naučit se dá leccos, ale někdo (třeba já) bude ve vztazích pořád slon v porcelánu a může si nastudovat co chce. Líbí se mi článek Jindřicha Berky proto, že má očividně dobrou vůli se dohodnout. To potřebujeme všichni.
Dana Straková
1.11.2023 10:39
S empatií to bude asi stejné, jako s inteligencí. Ta je myslím taky vrozená a nemá nic společného se vzdělaností. Jenom se to s tou empatií asi nesmí přehánět, nebo aspoň nečekat, že nám ostatní oplatí stejnou mincí. Děkuji za článek a přeji hezký den
Jan Zelenka
1.11.2023 09:47
Já si myslím, že empatie se natrénovat nedá. Vychází z podstaty osobnosti člověka. Když byla žena nemocná, převzal jsem celou starost o domácnost, nákupy, vaření, uklízení. Ale neříkám tomu empatie. I když byla zdravá, na chodu domácnosti jsem se výrazně podílel. Empatie se nedá nahradit ani postelí.
Jindřich Berka
1.11.2023 09:23
Paní Caklová proč nepíšete k věci? Co se vám na mém článku nelíbí? Já to nepíši, abych se s někým hádal. V životě jsou lepší činnosti. Samozřejmě nemusíte mé články číst. Jindra
Jindřich Berka
1.11.2023 09:20
Paní Caklová, co vás pořád trápí? Proč neustále útočíte? Já vás respektuji, přestože jste jednoduchá, útočná a zlá osoba. Asi sama neumíte nic kloudného napsat. proto plivete neustále po těch, co to umí. Je mi vás líto. Já vám naopak přeji hodně zdraví a spokojenosti. Jindra
Jitka Caklová
1.11.2023 09:13
Názorný příklad "Kdo umí, umí,. kdo neumí učí". Dle mého názoru má článek výpovědní hodnotu především o autorovi.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA