Kadeřnický salon Eva ve Vodičkově ulici v Praze. FOTO: Jindřich Šaroch, ČTK
Měla vlasy samou loknu aneb Když byla v módě trvalá
16. 10. 2023Co nejvíce kudrlinek. A ať co nejdéle vydrží. To byla představa většiny žen o ideálním účesu. Zatímco v rozmezí šedesátých až devadesátých let byla trvalá naprosto běžná, nyní je raritou a vzbuzuje někdy posměch.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Růžena Kuželková
3.11.2023 09:47
Po ukončení autoškoly jsme se s kamarádkou rozhodly,že se musíme "vylepšit". Zašli jsme ke kadeřnici a prohlásily,že chceme AFRO - nó to jsme si daly.Již nikdy více a vlasy né a né dorůst do podoby,na ostříhání,ale taky zkušenost na kterou se nezapomíná. Není přesto mít vlasy dle svého uvážení (i když dneska "plešatím)",pořád lepší než-li ono AFRO :-))
Monika Monca
20.10.2023 16:49
Diky bohu za pokrok. Dnes je lepsi mit vlasy zdrave a leskle, nez je trapit chemii a horkem.
Jinak, kudrliny jdou vyrobit skoro z jakychkoli vlasu snad krome "hrebiku" doma, metodou CGM. Doporucuju si tu metodu nacist, je to bozi!
Božena Vránová
18.10.2023 13:48
Ano, i já jsem ujížděla na trvalé, a to dost dlouho. Tehdy jsem si ani neuměla představit jinak upravené vlasy. Dnes se už tomu usmíváme. Moc pěkný článek.
Blanka Lazarová
17.10.2023 15:51
V době studia na VŠ jsem také podlehla módě alá Angela Davis. A byla jsem spokojená. Cítila jsem se fajn. Ale stejně jsem se vrátila ke sportovnímu účesu, který ke mě patří asi víc. Nicméně klidně jsem se několikrát nechala umluvit k nějakému experimentu. Zastávám názor, že vlasy odrostou a já se vrátím ke svému původnímu.
Zdenka Soukupová
17.10.2023 12:52
Taky jsem jednou trvalou zkusila, to mi bylo asi 15 let. A pak NIKDY VÍCE!!! Angela Davis, jak zmiňuje Jana Tulejová, byla proti mně holčička s malou hlavou a rovnými vlásky. Nevím, kde se tenkrát stala chyba, ale bylo to fakt hrozné.
Hana Řezáčová
17.10.2023 09:07
Přemýšlela jsem a ještě dodávám: Ani maminka, ani tety, ani babičky neměly trvalou - chodily často ke kadeřnici na vodovou, používaly natáčky ( babička i takové ty stiskávací), jedna teta nosila drdol ... Co jsme to byly za rodinu? :-)
Dana Puchalská
17.10.2023 07:12
Děkuju za hezký článek. A vtipný . I já patřila mezi ty ženy, které si nechaly vytvořit tzv. trvču. No bylo to dílo. Kdo nezažil, neuvěří.
Danka Rotyková
16.10.2023 19:23
Trvalá ondulace byla kdysi z těch cenově dražších procedur. Možná proto jsem si slibovala, že mé jemné vlasy budou dlouho ztrvalené. Bohužel, došlo k opaku. Možná byla ta trvalá slabá, nevím. Takže 2 pokusy stačily, ale můj pocit, že mám nemoderní účes, byl naopak silný. Jsem ráda, že teď mohu mít vlasy takové, jaké jsem dostala do vínku. Ta volnost je fajn.
Jana Kollinová
16.10.2023 17:17
Měla jsem období trvalé a ráda se připojím k názoru Jany T. níže. Mé jemné vlasy byly upravené natotata.
Naděžda Špásová
16.10.2023 16:32
Od dětství mám na hlavě málo vlasů a navíc placatku na hlavě, protože jsem dlouho musela ležet na zádech. Trvalou jsem nosila dlouho, k ukončení mě přemluvila nová kadeřnice ke které chodím už asi 30 let, možná i víc.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA