Měla vlasy samou loknu aneb Když byla v módě trvalá
Kadeřnický salon Eva ve Vodičkově ulici v Praze. FOTO: Jindřich Šaroch, ČTK

Měla vlasy samou loknu aneb Když byla v módě trvalá

16. 10. 2023

Co nejvíce kudrlinek. A ať co nejdéle vydrží. To byla představa většiny žen o ideálním účesu. Zatímco v rozmezí šedesátých až devadesátých let byla trvalá naprosto běžná, nyní je raritou a vzbuzuje někdy posměch.

móda vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Švancarová
Vlasům je třeba se stále věnovat .A dobrý sestřih.Tot vše.A spokojenost nebude nikdy.Je to orgán a záleží na tom v jaké jsme pohodě.A pak reagují i vlasy.
Zuzana Pivcová
Na trvalou jsem se dala zlákat dvakrát v životě, 1980 na půlroční stáži v NDR, to jsem měla dlouhé vlasy s ofinou, a později asi 1992 na krátkém sestřihu. Obojí bylo k ničemu, protože stejně jako naší mamince mi trvalá vydržela takřka jen do prvního umytí vlasů.
Věra Ježková
Trvalou jsme si dělaly s maminkou doma. I když ona chodila i ke kadeřnici. Tam jsem já začala chodit mnohem později, když už jsem trvalou dávno zrušila. Bylo to velmi náročné a hloupé, vlasy musely hrozně trpět. Ještě nějakou dobu jsem si vlasy natáčela bez trvalé, v natáčkách spala. Taky bezva. Přítel si ovšem občas vzpomene na fotku z Kutné Hory, na níž mám polodlouhé vlasy „krásně natočené“.
Alena Velková
Mám rovné vlasy a vždy jsem toužila mít vlnité, ale trvalou jsem nikdy neměla, protože mi to kadeřnice nedovolila.
Hana Řezáčová
Trvalou jsem nikdy neměla - rady, že je vhodná na jemné vlasy, jak píše paní Ivana níže, se ke mně nějak nedostaly, tak jsem ušetřila vlasy i peníze :-) ...
Hana Čadová
Za trvalou jsem zaplatila 120,-Kč. Nechávala jsem pouze na 10 min a i tak dlouho vydržela :). Byly dřevěné natáčky, kdy byly na každé straně rýhy pro gumičkou.
Olga Škopánová
Mám přirozeně zvlněné vlasy a vždycky jsem toužila po rovných.
Jitka Caklová
Vše co dostáváme od přírody, to bychom měli mít v úctě. Trvalou jsem nikdy neměla. Byla jsem černovláska s vlnitými vlasy, které mi velice záhy zešedivěly. Abych se v pětatřiceti "omladila", tak jsem přešla na blond a o deset let později, ze stejných důvodů přešla na krátké vlasy. Díky "divadýlku kovid" jsem dobrovolně přešla na polodlouhé vlasy s nedbalým ležérním rozcuchem, kterému vlnky a kudrlinky, které mi zůstaly, dodávají mladistvý vzhled. Pravdou je, že základem jsou kvalitní vlasy a o nic méně šikovná kadeřnice.
Eva Kopecká
Aneb jak to říkala prababička ve filmu Léto s kovbojem...? ,, Prosimtě, na trvalou...dnešní móda vyžaduje v účesech nedbalou /nebo lehkou?/ ležérnost..." Díky za zajímavé počtení. A je to pravda, že ty ležérní rozcuchy nás mnohdy výrazně omlazují...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%