Ilustrace: Tomáš Polák. Poskytnuto portálu i60
FEJETON: Manuály budiž pochváleny
1. 10. 2023Dostal jsem dar – universální holicí, zastřihovací a odchlupovací přístroj nejmodernější konstrukce, vyrobený světově renomovanou firmou. S posvátným očekáváním otvírám elegantní krabici a moje pocity lze srovnat s tím, co jsem naposled zažil ve čtyřech letech, když mi Ježíšek nadělil tříkolku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Velková
4.10.2023 13:17
Miluju manuály... naposledy jsem s důvěrou otevřela "Návod k obsluze" mého nového auta a v knížečce jsem se ve dvaceti jazycích dozvěděla, že podrobný manuál je pouze elektronický, kdesi v počítači mého vozu, ale nebylo uvedeno, jak ho najdu. Takže s autem pracuju stále klasickou metodou pokus-omyl, je to rychlejší :-)
Adolf Bloch
3.10.2023 15:59
Já svým holícím strojkem holím své perské kocoury. Trpíme u toho všichni, přístroj, já i kocouři. To je život…Pane Polák, nepořizujte si perské kocoury.
Zuzana Pivcová
2.10.2023 17:43
Co já už jsem studovala různých manuálů, u foťáku, telefonu, notebooku, u různých domácích přístrojů atd. Nejlepší bylo, když jsem si koupila foťák, u něj byly dvě knížečky návodů celkem asi v 20 či více jazycích, když není čeština, brávám si němčinu, aspoň se naučím některé technické pojmy, ale tady jsem došla až k zobrazení a popisu foťáku a zjistila jsem, že tomu po technické stránce stejně nerozumím.
Jana Kollinová
1.10.2023 12:37
Pobavila jsem se a hlavou se mi promítlo několik situací s manuály, které mi zkřížily cestu a mnohdy znesnadnily použití předmětu, který popisovaly. Nejhorší je nákup techniky doprovázené manuálem v mnoha světových řečech s výjimkou češtiny. Stejně tak hororové jsou manuály na instalaci a zprovoznění výpočetní techniky, televizorů nebo mobilů, kde zde používané výrazy jsou na hony vzdáleny běžnému uživateli.
Alena Švancarová
1.10.2023 10:42
Takový manuál prostudovat je mnohdy větší fuška než manipulace s přístrojem ke kterému manuál patří.
Jiří Dostal
1.10.2023 10:10
:-) Kdysi jsem studentům pyskujícím při rozboru básní zadal hermeneutickou pitvu návodů k použití a záručních listů; dopadlo to podobně a rádi se vrátili i k takovému Březinovi. :-)
Zuzana Zajícová
1.10.2023 08:54
Tyjo, manuály. Snad si o mně spolucestující v metru nemyslí, že jsem divná, když se nahlas směju.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA