Ilustrační foto: Ingimage
Svoboda ve vztahu je cesta, jak v páru dobře zestárnout
14. 10. 2023Nežárlí jeden na druhého. Nepodezírají se, věří si. Jsou rádi spolu, ale i každý sám. Mají rozdílné zájmy, každý má své přátele. Klidně jede na výlet či dovolenou každý sám. Páry, v nichž je toto samozřejmostí, bývají stabilnější než ty, které dávají světu na odiv, jak se milují a neustále se drží za ruce.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Štefan Haviar
5.2.2025 12:17
Sexualita je přirozenou výbavou každého člověka, tedy jak ženy tak muže. A jen dobré vztahy v rodině, tedy vážit si jeden druhého, pochválit manžela či manželku za dobrý oběd či cokoliv jiného utužuje vztahy. Ale každý muž, či žena se obrátí za hezkým člověkem a mnohokrát stačí přeskočení jiskry a dojde k kontaktu i třeba sexuálnímu. Ženy mají jednu výhodu, že mohou kdykoliv na rozdíl od mužů a proto je nevěra u ženy při příležitosti pravděpodobnější. Zvláště tehdy, kdy to doma nemá. Říká se, že když do pekla tak na pěkném koni. No a nejvíce příležitostí je na pracovištích, kde je rovnováha v počtu žen a mužů. Říká se, že zde dochází až k 60% úletů se spolupracovníky. A samozřejmě závisí i na tom, jak takové úlety trvají. Ale s tím se nedá nic dělat. Neznám žádného člověka, který odolal příležitosti!
Taťana Veselá
16.10.2023 14:13
Clanek se mi libi. Svoboda ano, ale stejnou merou může muz cerpat muzskou energii se svymi prateli, zeny s zenami a pak oba manzele spolecne... Proto jsm po letech spolecneho souziti pro dovolenou kazdy se svymi prateli a pak oba spolecne. O to vic pak spolecna dovolena chutna :-)
Jitka Caklová
16.10.2023 11:08
Souhlas s J.D. Pletení si pojmů s dojmy nemá nic společného s tolerancí a už vůbec to není cesta ke svobodě. Každý člověk je jedinečný a nezávislost jedince, na komkoliv a čemkoliv vně, je základ.
Jiří Dostal
16.10.2023 08:39
:-) No jo, když sémantikem a sémiologem nelze být jenom na půl huby a přeházením základního tématu... :-)
Miloslava Richterová
15.10.2023 09:22
Souhlas s panem Berkou, jen tolerance a svoboda je málo, spolecny zájem, názory, hodnoty, musí to ladit, takže spíš Svoboda ve vztahu je jedna z cest ..
Jan Zelenka
14.10.2023 22:56
Každý jsme jiný, pocit svobody se nedá zobecnit. U mne byl nejsilnější pocit svobody, když jsem přešel do důchodu. Ani v manželství jsem se necítil nesvobodný.
Radmila Coufalová
14.10.2023 17:47
Hezký článek, svoboda ve vztahu není protimluv. Žijeme takto již 30 let a doufám, že nám to vydrží až do konce...
Olga Jelínková
14.10.2023 17:26
Souhlasím z celého srdce s paní Jitkou Caklovou...
Žádný princ na bílém koni nebude řešit moje problémy.
Musím se zachránit sama.
Krok za krokem, den za dnem.
Uklízím si v sobě i kolem sebe.
Starám se o své tělo.
Vyhledávám něco, na čem se dá pracovat.
Něco, co mě udělá šťastnou.
Něco, co se chci naučit.
Čtu knihy srdcem.
Zajdu si, kam mě srdce táhne.
Oblékám se do šatů, díky kterým se cítím hezky.
Jen tak, pro sebe.
Sdílím se svými život a dotýkám se duší přátel.
Dělám hezké věci i pro sebe.
Chraním sama sebe a žiji v pravdě...
Jitka Caklová
14.10.2023 12:44
:-) :-) mohla bych vyprávět, ale nebudu. Jaké si to kdo udělá, takové to má. Nejhorší je, sám, nebo sama, si nalhávat, že je vše v pořádku a to jen pro spokojenost toho druhého.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA