Socha sv. Václava ve Svatováclavské kapli pražské katedrály. FOTO: wikipedia, volné dílo
Svatý Václav. Co o něm víme nebo spíš nevíme?
28. 9. 2023Při výletu do hluboké historie nám v době informací pomáhají legendy, kroniky a někdy přidáme logiku i trošku fantazie, přesto je to k ucelenému obrazu málo. To je i případ svatého Václava. Vždyť se s jistotou ani pořádně neví, kdy se narodil. Udává se rok 907.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Hošková
29.9.2023 07:57
Díky za pěkný článek! Jen mne překvapilo,proč mu údajně kněz nedovolil ochranu v kostele...to jaksi nedává smysl...ale kdovíjak to bylo,že...:-))
Blanka Lazarová
28.9.2023 19:39
Jsem také ráda za íčko. Mnoho nového nebo zapomenutého se tu dozvídáme nejen z článků, ale i z fotografií. Alespoň já tedy dost často googlím, kde to je, co to je, apod. Takže íčko DÍKY :-)
Martina Růžičková
28.9.2023 18:44
O historii čtu velmi ráda. Děkuji za zajímavé shrnutí faktů o světci, jehož svátek dnes slavíme. :-)
Anna Potůčková
28.9.2023 15:17
I díky těmto článkům na Íčku se vzděláváme. Jsou věci, které jsme bud zapomněli nebo o nich jsme neměli ani tušení. Člověk se opravdu vzdělává celý život
Alena Vávrová
28.9.2023 13:38
Znalostí o historii české státnosti není nikdy dost, osobně tuto znalost preferuji. Proto dík.
Jana Kollinová
28.9.2023 12:43
Zajímavý článek zejména pro ty, kteří se o českou historii intenzivně nezajímají.
Jana Šenbergerová
28.9.2023 12:22
Škoda, že nás dějepis neučili s vaším nadhledem. Možná bych si i víc pamatovala.
Jan Zelenka
28.9.2023 10:22
Pane Šíšo, moc pěkný a vypovídající aktuální článek. Já jsem sice historii studoval, ale mojí prioritní oblastí zájmu je starověk, o kterém jsem letos vydal knihu. Je smutné, že českou historii zanedbávám, ale nelze stihnout vše. Rád jsem se nechal poučit. Díky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA