Zdenka (71): Největší lásku jsme prožívali před manželovou smrtí
Ilustrační foto: Pexels

Zdenka (71): Největší lásku jsme prožívali před manželovou smrtí

27. 9. 2023

Jsou to už dva roky, co manžel podlehl těžké, nevyléčitelné nemoci. Dlouhé dva roky, ale jako by to bylo včera. Každý den na něj intenzivně myslím, na jeho odcházení, které bylo smutné a zároveň krásné.

ovdovění rodina
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.9 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Odcházení může být i hezké, jak jste napsala. Mě když odcházela maminka v nemocnici, což trvalo měsíc a půl, bylo to tragické, bolestivé. Přesto maminka o poslední mou návštěvu byla statečná, a i když mě to nikdy nepřebolí, protože mi odešla příliš brzy a náhle a ze mě od té doby jakoby zbylo jen půl člověka, vím jedno. Že život nikdy nevzdám a budu statečná jako mamka už pro její památku a úctu. Měly jsme ale štěstí, že jsme jinak společný život prožily krásný. Člověk by neměl v životě litovat toho co udělal, ale toho co nestihl udělat, i když mohl...
Danka Rotyková
Upřímné a milé vyprávění, děkuji.
Jana Jurečková
Podle mého názoru vás muž miloval celý život, ale zapomněl na slova. Chlapi už bývají takoví. Moc hezky jste vše popsala. Díky.
Jitka Caklová
Nejsem vdova a třeba ani nebudu. "Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne." a člověk, kterému "pro vodu chodíme", ani nepochopí (nebo nechce pochopit, protože mu to vyhovuje?), "kde brát sílu (energii) pro další rána, když lásku pokryly stíny...... ". Pleteme si lásku s povinností a pak se ještě trestáme tak, že přemýšlíme a užíráme se tím, co jsme měly dělat líp? Kam se poděla naše ženskost?
Blanka Lazarová
Děkuji za vaše upřímné vyznání. Já bych to cítila asi stejně. Škoda, že to tak nebylo i před nemocí. Ale asi nemá cenu se tím trápit, jak to přede mnou napsala Helenka Č.
Zdenka Koldová
Jitka C....plně se ztotožňuji s Vaším příspěvkem. I já to tak cítím.Jsem vdova pátým rokem a ještě se s tím nemohu vyrovnat.
Daniela Řeřichová
Děkuji za upřímný článek. My jsme prožili 47 nádherných intenzivních let, poslední dva měsíce jsme ztišeně prosili o zázrak.
Jana Kollinová
Bolestné odcházení jsem hluboce a bolestivě prožívala čtyřikrát a od těch chvil už moje duše není celá.
Soňa Prachfeldová
Prožili jsme něco podobného při odcházení mého muže. Věděli jsme a dodávali si sílu navzájem.
Jitka Caklová
Jsou věci, o kterých zjistíme, jak nám byly drahé, až když poznáme, že jsme je definitivně ztratili.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%