Ilustrační foto: Pixabay
Zápisník starého muže: Tlustý Američan
29. 10. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
29.10.2023 14:09
Prodejci na orientálních bazarech mají tenhle styl prodeje "v popisu práce". Je známo, že se těší na smlouvání, a jsou docela otráveni, když cizinec přistoupí ihned na první stanovenou cenu, protože přijdou o svůj smlouvací rituál, který je pro ně mnohdy důležitější než peníze. Já jsem zkraje neuměla vůbec smlouvat, takže jsem si také koupila kdejakou blbůstku, ale nejvíc mě pobavil kšeft mé známé na zájezdu v Tunisku. Chtěla nějaký náramek, prodavač řekl 170 dinárů, ona deset. On málem upadl, ale pak cena klesala, až v závěru za ní vlezl před odjezdem do autobusu a prosil, aby si to za těch 10 dinárů koupila. Děkuji za příběh Američana.
Jana Jurečková
29.10.2023 13:22
Musím se smát, jak někteří prodejci jsou vytrvalí, neoblomní, vtíraví. Vy jste nebyl na něj připraven a tak to dopadlo, že vás ukecal. Já s tím mám docela problém a raději se některým obchodům vyhýbám. Něco jiného je, pokud chci opravdu nějakou věc koupit. Obdivuji mého muže, ten by milého prodejce poslal do háje a ještě s klidem a bez výčitek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA