V zajetí dochvilnosti a nedochvilnosti
Ilustrační foto: Pixabay

V zajetí dochvilnosti a nedochvilnosti

19. 9. 2023

K napsání tohoto zamyšlení na téma dochvilnost a nedochvilnost mě inspiroval nedávný zážitek. Můj muž jezdívá koncem každého léta do Luhačovic. Sám. Samozřejmě na léčení, ale hlavně tam má možnost si ode mě odpočinout.

Hodnocení:
(4.9 b. / 37 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Jsem zrozena ve znamení panny a to možná vysvětluje, proč nedochvilost nemám ráda. Pomyšlení, že někam přijdu pozdě, mě docela deptá. Připomněla jsi mi mou svatbu, kdy už jsem taky málem svlékala svatební šaty. Tenkrát zpoždění bylo zaviněno okolnostmi, které by se dnes snadno vysvětlily telefonem, ale tenkrát ta možnost nebyla. A vlastně mě napadá, jak je dobré, když jsme každý jiný a jaká by to byla nuda, kdybychom všichni byli stejní.
Jarmila Komberec Jakubcová
Snažím se být tam kde mám vždy v čas nebo raději o chvilku dříve. Někdy se to bohužel nedaří vzhledem k situaci na našich komunikacích. Minulou středu jsem na dentální hyg. do Rokycan přijela na minutu přesně. Bylo to tím, že na cestě překáželo havarované auto. Jinak vždy přijedu cca 10min. před časem plánovaného výkonu.
Zuzana Pivcová
Jako školačky jsme běhaly do školy tzv. na poslední chvíli. To jsme zdědily po mamince. Dalo mi dost práci být dochvilná. Trochu mě k tomu dokopalo cestování, obavy ze zmeškaného dopravního prostředku. Nepříjemné je, když někdo přijde pozdě na oslavu, kde se třeba servíruje teplé jídlo a čeká se na něj, a ještě má k tomu poznámky, že se snad nic neděje.
Hana Řezáčová
Jsem dochvilná, manžel taky, ale já jsem, abych vše stihla, nervózní, manžel je v klídku ... Nedochvilnost je snad vlastnost vrozená, buď ji máte nebo ne. Mám kamarádku, ta netrefí čas nikdy a někdy ani místo :-) ...
Eva Mužíková
Já jsem svojí dochvilností až " nemocná". Nedochvilnost nemám ráda u kohokoliv.
Jana Hošková
Já přímo nenávidím nedochvilnost, neboť nechat na sebe někoho čekat,považuji za vrcholně nevychované, a tak vždycky mám nějakou tu rezervu,abych měla jistotu,že dorazím včas. Manžel je nastaven jinak a poněkud zvláštně. Nic takového nebylo vámi popsáno níže. Pozor,on není nedochvilný, o jen trýzní mou nervovou soustavu počítáním minut i vteřin,aby probůh,nevyrazil snad dříve. Je mi záhadou,že má všecko vypočítané vážně s přesností na vteřiny a většinou,říkám VĚTŠINOU,dorazíme vždy sice včas,ale o mne se pokouší infarkt,neboť někdy se naše jízda mění v jízdu automobilového závodníka. Já zticha teda nejsem, takže adrenalin bývá vysoký na obou stranách. Takto jsme hednou jeli například po dvou kolech na pohřeb. Honili autobus do Francie,protože někdo si nás dovolil zdržovat pomalou jízdou. A věta: Vždyť je ještě čas, jsme tam za chvilku! Mně, stojící už na rohožce, dokáže rozpálit do běla. :-))
Dana Puchalská
Já i manžel jsme dochvilní , máme to prostě od dětství zafixováno. Pamatuju na doby když jsme jezdili s rodiči na hory. Jak já byla nešťastná. Všichni byli v klidu doma nebo na cestě na sraz u autobusu,ale my tam stepovali už dobrou hodinku.
Jan Zelenka
V pracovním procesu jsem si nedochvilnost nemohl dovolit, neboť jsem řídil velké kolektivy lidí. Teď o tom nepřemýšlím, nemá to cenu. Ale na sjednané schůzky chodím včas.
Zdeněk Pokorný
Jako učitel mě diktuje začátek i konec pracovního dne zvonění. I já sám mám v sobě určitý budík zabudovaný. Jsem nerad kdyxž někam přijdu pozdě. Je to projev nezdvořilosti a nevychovanosti. Ale to už je dnes asi jedno, že? Přesto, že je to jedno. Snažím se své svěřence vychovávat a dochvilnost patří k ctnostem, které by mladý muž dívka měli umět.
Jana Šenbergerová
Přesně chodí jenom smrt, i když se nám to nezdá. Té jediné by asi byla nedochvilnost odpuštěna. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%