Naše česko-slovenská svatba
Ilustrační foto: Pixabay

Naše česko-slovenská svatba

13. 9. 2023
Brali jsme se 5.11.1977. Takže téměř v předvečer 60. výročí VŘSR. A to na Oravě. S mou nastávající (a současnou) manželkou jsme se znali ze studií sedm let a z toho jsme spolu chodili asi rok. Předpokládali jsme církevní sňatek, který však v té době sám o sobě neplatil, a musel být doplněn civilním obřadem. 

V dědině, kde jsme se brali, večer před naplánovaným civilním obřadem měli soudruzi slavnostní zasedání k tomuto výročí, které bylo (asi) provázeno mohutnou pijatikou. A tak při cestě domů soudruh předseda a soudruh místopředseda byli "mírně" unavení a předseda spadl do příkopu tak nešťastně, že si zlomil ruku.

Druhý den ráno (v 10,00 hod) ho musel nahradit místopředseda. Ten ale oddával poprvé a mysl a hlavně smysly mu ještě ovlivňovaly následky včerejšího stavu. A proto při dotazu: "Berete si slečno ... zde přítomného pana Mr..., Mr..., Mrčka za svého manžela?", mě budoucí manželka mírně šlapala na nohu, abych mlčel a neopravoval. Mlčel jsem a nevěsta souhlasila.

A tak od té doby já říkám, že na Slovensku jsem já svobodný muž, neboť ona si vzala nějakého Mrčka, kterého já neznám. A ona teď má tři děti a devět vnoučat. Ještěže to pak zachránil církevní obřad ve 12,00 hodin. A to na dalších 46 let.
Letní soutěž 2023 svatba
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
Moc pěkné a vtipné, pane Mrčko. mm
Jindřich Berka
Super. Moc přeji dalších společných let. Dnes to není běžné. Lidé nemají výdrž a jsou sobci. Hlavní poučení z vaší svatba je, že jste tak dlouho spolu. Já "pouze" 41 let. Mám to opačně. Jako římský katolík jsem ji neměl v kostele. Má milovaná babička, kdyby žila, by to jistě nepřipustila. Pokud tu spolu za 9 budeme, tak plánuji zlatou svatbu naopak v chrámu páně. Zvláště, když synovec je knězem. Rád nám tu službu poskytne. Jindra
Zdenka Jírová
To se u vás určitě probírá i po těch šťastných 46 letech manželství.
Marie Měchurová
Hlavně, že je sňatek "směroplatný".
Anna Potůčková
Úsměvná svatba.
Alena Velková
Moc pěkný příběh, opravdu kuriózní svatba :-))
Alena Vávrová
Nelze než poblahopřát :-)) .
Jan Zelenka
V roce 1975 jsem si bral Slovenku z Humenného. Ale obřad proběhl v Praze. Byl zcela normální. Slovensko mi hodně chybí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%