Jan Zelenka. FOTO: Poskytnuto z osobního archivu J. Zelenky
Jan Zelenka (79): Své pocity, radosti i chmury vkládám do knih
13. 9. 2023Vystřídal celou řadu profesí, pak se ženou začal podnikat. Před čtyřmi lety ovdověl, od té doby žije sám se svou fenkou Britney. Jeho největším koníčkem je psaní. Na kontě má 18 titulů - román, knihy fejetonů a glos, cestopisy.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Taťana Veselá
14.9.2023 09:11
Zajimavy rozhovor. Preji vse dobre a necht Muza okolo vas neustale poletuje :-)
Marcela Pivcová
13.9.2023 21:22
Pane Jendo, děkuji za vyprávění o Vašem bohatém životě. Když jsem se před lety jen občas dostala na stránky i60, četla jsem Vaše články - tehdy příběhy z let studentských - s velkým zájmem. Netušila jsem, čím je pro vás Vaše literární činnost a jak obrovské znalosti z mnoha oborů, z historie, filosofie, ale i přírodních věd musíte mít. Přeji Vám ještě dlouhá léta a plno energie k Vaší další literární činnosti a plno hezkých a radostných chvil s Vaší Britney.
Alena Velková
13.9.2023 21:02
Pane Zelenko, přeji vám spoustu radosti, inspirace, dobré zdraví a žádné chmury.
Eva Mužíková
13.9.2023 20:32
Přestože za ta léta, kdy se pohybuješ na íčku o Tobě něco vím, tento článek jsem si opravdu ráda přečetla. Smekám.
Elena Valeriánová
13.9.2023 18:42
Připadá mi to téma ryze odborné, není to jako napsat povídku, takže musíte mít obrovské a hluboké znalosti, smekám.
Jan Zelenka
13.9.2023 18:22
Paní Valeriánová, historií se zabývám po většinu svého života. Většinou ale starověkem. Moje cestopisy, které jsou většinou rozšířené o historický vývoji oblasti a konečně i moje poslední kniha o vývoji starověkých civilizací, jsou podložené mnohaletým studiem velkého množství materiálů. Historický vývoj má svou logiku a právě to jsem se snažil podchytit.
Elena Valeriánová
13.9.2023 17:14
Pane Zelenko, svůj život jste krásně naplňoval nejen prací, ale i svými koníčky a láskou ke své rodině. Máte úžasného koníčka, psaní. Ale také zřejmě hodně finančně náročného, pokud nemáte sponzory a své knihy vydáváte vlastním nákladem. Za svůj bohatý cestovatelský život jste nasbíral mnoho poznatků, takže chápu, že máte o čem psát. Ale zajímalo by mě, kde získáváte informace pro své odborné publikace, to musí být materiálu, který musíte prostudovat. Nepletu-li se, jedna z posledních knih byla o středověku? Přeji Vám dlouhé plodné roky.
Jan Zelenka
13.9.2023 15:56
Ještě jednou vám všem děkuji za příjemné komentáře. Doufám, že ještě něco vytvořím.
Soňa Prachfeldová
13.9.2023 15:29
Jsem moc ráda, že mezi námi zakotvil Honza spisovatel, básník, inteligentní a dobrý člověk. Honzo přeji ti zdraví i tvé malé psí společníci, přeji ti ještě hodně zajímavé ho psaní, ať se ti daří. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA