FOTO: Poskytnuto z rodinného archivu Jany Pazourové
Vdavky aneb produktivní rok 1979
15. 9. 2023Vrhla jsem se do života velmi čiperně a hekticky tím, že jsem se na své první dorostenecké zábavě seznámila s Pazourem. Jezdil za mnou na motorce Jawa 350.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Ženatová
8.10.2023 05:27
Váš první úsměvný a nevšedně zpracovaný článek čtu až dnes - velmi hezky jste se svým nečekaně rychlým skokem na tento web uvedla*.
Jaroslava Handlová
24.9.2023 11:25
Úsměvným stylem zpracovaný námět mě opravdu pobavil. Máte vypravěčský talent. Tolik převratných událostí během jediného roku vtěsnat do jednoho článku, to se každému tak bravurně nepovede. Přeji další radostná léta ve společném svazku s milým Pazourem.
Jindřich Berka
18.9.2023 11:43
Nejde mi na rozum, jak někdo může být šťastný, že není obklopen vnoučaty? Zrovna jsem někde četl, že lidský život nemusí být nutný spojen s dětmi. Chápu. Někdy to nejde, ale jestli si někdo myslí, že je středem vesmíru, tak to tak není. Samozřejmě jsme tady především kvůli plození dětí. jejich výchovy a péči. Jinak by lidstvo vymřelo. Jak se vzájemně s vnuky obohacujeme to nelze popsat. Pan ještě lásku k vnukům a opačně nezažil a to jsem chlap a drsný. Jinak mě maminka porodila v letech, sestru v 18, další v 21 a bratra v 25. Ještě žije a tímto ji zdravím a děkuji, že její péči. Jindra
Lenka Kočandrlová
17.9.2023 18:02
Některé moje vrstevnice se vdaly dokonce v 17 letech a znala jsem jeden pár,kdy ona měla dítě už v 15 letech. Většinou se holky vdaly okolo dvacítky ,protože tzv. musely. Já byla ve své době poměrně stará nevěsta,neb jsem se vdávala v 28,manželovi bylo 30.No a děti přišly ještě o pár let později,takže i v porodnici na mě zahlíželi jako na starou matku....Jo,časy se mění....
Jitka Caklová
17.9.2023 10:43
Nejsem si jistá, zda na venkově lidé dospívají rychleji. Můj otec, ročník 1914, se ženil v roce 1945 a za 9 měsíců, v den maminčiných 26. narozenin, se narodil nejstarší bratr, o dva roky později druhý bratr, o rok později moje maličkost a za dalších 8 let nejmladší bratr. V pětadvaceti letech, až když jsem stála na vlastních nohou, s vlastním bydlením, přišel životní partner. Život šel tak, jak měl jít a dnes je vše tak jak mělo být. "Čůrat proti větru se nevyplácí.", jen na to přijít včas :-) :-) :-)
Miroslav Čuban
16.9.2023 08:47
Inu venkov. Tam dospívají lidé rychleji. Můj otec, ročník 1936, se ženil v roce 1962 a mé matce bylo 23. Sestra Zuzana se narodila o 14 měsíců později. Já přišel na svět v roce 1970 a svatbu měl v roce 1997. Ve chvíli, kdy jsem stál na vlastních nohou a měl vlastní bydlení. Nic mi neuteklo a jsem šťastný, že v padesáti nejsem obklopený vnoučaty. Na závěr, otec i matka jsou stále aktivní senioři.
Zdenka Jírová
15.9.2023 23:28
Moc vtipné vyprávění. Pamatuji na tu dobu, já se ale vdávala v roce 1963 také se svou první láskou a bylo mi 18 let a manželovi 21. Byli jsme spolu 30 let.
Alena Vávrová
15.9.2023 17:11
Už to čtu podruhé a ráda! Moc krásně jste těch 44 let vzala hopem a hlavně s obrovským smyslem pro humor :-)) !
Rostislav Mraček
15.9.2023 16:33
Nevím, zda jste vy to vyprávění tak vychrlila, nebo já tak nedočkavě a rychle čtu? Ohromně se vám to povedlo! A když vidím ty ženichovy vystrašené oči, běžím pro naše album, a já měl tytéž!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA