Prskavka na seniorském zájezdu
Ilustrační foto: Pexels

Prskavka na seniorském zájezdu

13. 9. 2023

Jsem starý jezevec, kterému je nejlépe v domácí noře, a pak také mezi „svými“ u štamgastského stolu. I stalo se, k mé nelibosti, že jsem byl po dlouhých letech nucen vyrazit do světa. Ale to se právě stát nemělo…

aktivní senioři cestování Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 49 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdeněk Pokorný
Hezky napsané. Všechno už jste zde napsali. Jenom k tomu přidám vlastní zkušenost z mládí. Byl jsem na civilní službě v domově důchodců v zastrčené obci na českopolských hranicích (Bernartice Lampertice) asi rok. Nastupoval jsem tam s určitými ideály o seniorech, kterým budu pomáhat. Velice rychle jsem vystřízlivěl a začal jsem si konečně vážit obsluhujícího personálu, zejména zdravotních sester. Jedna z nich mi řekla, že je jí jasné, proč jsou ti lidé tady. "Protože by s nimi doma nikdo nevydržel..." A já jsem jí chtě nechtě musel dát tenkrát za pravdu. Dnes si na to velmi často vzpomenu na tuhle zkušenost z mládí, když už jsem v seniorském věku také a napadne mě, že bych si měl na něco stěžovat. Spolknu to raději.
Zdeněk Hart
To je člověk, který nemá rád lidi. A k tomu není také co dodávat. Škoda, že kazí náladu a zájezd ostatním.
Hana Šimková
Pane Vácho, je to velmi hezky napsané,ale taková prskavka si užila ten zájezd nejvíce. Naštvala asi tolik lidí, že ji to určitě udělalo radost na celý rok. Všimněte si kolik možná denně takových prskavek potkáte. Oni jinak ani žít neumí.
VANDA Blaškovič
I prskavka někdy vyhoří…:) Pane Vácho, perfektní článek psaný lehkou rukou s nadhledem a vtipem. Za všechno může vláda…:). Píšete tak, že je radost číst. A už nepauzírujte! Dík!
Jitka Caklová
23:37 Paní Jírová zdravím! Vše, co vnímáme svými smysly, jsou naše pocity, které máme v sobě zakotvené. Jací, každý jeden z nás, jsme, dle svého gusta a niterného přesvědčení reagujeme a je naprosto jedno, zda na článek, příspěvek souputníka na íčku, souseda, spolucestujícího. Pro mě nikdo není "prskavka", nechť si je každý jaký je. Každý má právo volby zda číst, či nečíst, reagovat, či nereagovat a ani vám bych si nedovolila toto právo upírat. Klady i zápory, které vnímáme u druhých máme ukryté v sobě, pouze si to nejsme schopni uvědomit. Říká se tomu zrcadlení, neboť naše nedostatky jsou na druhých lépe vidět. Čemu věnujeme pozornost, to sílí ♥♥♥
Marie Seitlová
Článek mě pobavil, často cestují a také se občas Prskavka nebo Prskavec objeví.
Jana Šenbergerová
Právě jsme se z takového zájezdu vrátili a nebylo to poprvé. Pokud byl mezi námi někdo podobný, vůbec jsme ho nevnímali, jen si užívali krásy krajiny, kterou jsme projížděli a toho, že jsme se o nic nemuseli starat, a přesto nám nic nechybělo. Spíše naopak, všeho jsme měli víc než dost. :-) Zatímco vás Prskavka otrávila, vy jste nás díky ní pobavil.
Zdenka Jírová
Pane Vácho, váš článek je pěkný, každý se asi setkal někdy s podobnými "účastníky zájezdu". Je to riziko organizovaných zájezdů, ale zase kdo nezná cizí jazyk, těžko jezdí na sólo výlety.
Zdenka Jírová
Paní Caklová, nevím, proč určujete panu Váchovi, jak by měl svůj článek napsat? Když se vám nelíbí, nečtěte ho. Napište vlastní článek, kde popíšete vše, co doporučujete panu Váchovi. Chováte se stejně, jako popisovaná "Prskavka".
Anna Potůčková
Moc hezky napsaný článek. Taková Prskavka dokáže otrávit mnohé, nejen pobytový zájezd. Doufám že takových Prskavek naše země má menšinu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%