FOTO: Eric J. Tilford, Wikipedia, volné dílo
11. září 2001. Den, kdy padla newyorská dvojčata
11. 9. 2023Je to výročí sice nekulaté, ale přesto hodné připomenutí. Především proto, že 11. září 2001 skončil sen o bezpečném světě po uhasnutí studené války.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
13.9.2023 16:53
Tehdy jsem to viděla v televizi a bylo mi líto těch lidí,co se nemohli nijak zachránit.Já osobně bych nevlezla a nebydlela výš jak ve 4.patře, tyhlety USA mrakodrapy se mi ani nelíbí.
Jitka Hašková
12.9.2023 19:10
Byl to horror, slyšela jsem to tenkrát v poledne v rádiu, pak jsem šla ke kadeřnici, která už to také věděla, byla z toho také v šoku, poslouchaly jsme spolu další zprávy z rádia..
Věra Ježková
11.9.2023 15:12
Nejspíš mnozí si pamatují chvíli, kdy se tu zprávu dozvěděli. Já jsem byla ve velké hale secondhandu. Hudbu z reproduktoru přerušilo hlášení. Bylo to otřesné. Odešla jsem domů a říkala si, že svět už nikdy nebude jako dřív.
Anna Potůčková
11.9.2023 14:06
Datum na které naše generace nezapomenou a tu hrůzu mají stále v paměti. Snad už se to v budoucnu nebude opakovat.
VANDA Blaškovič
11.9.2023 13:44
Obrovská lidská tragédie, čest všem 2977 zavražděným. Děkuji redakci, konkrétně Ing. Janu Raškovi, za článek s perfektní analýzou. Naštěstí většina z nás patří do civilizovaného světa a společnosti. 11. září 2001 již nikdy více!
Jiří Dostal
11.9.2023 11:32
:-) Když mě přítelkyně probudila omámeného prášky proti bolesti zubu, viděl jsem spořádaně se hroutící věžáky, jak jsem měl příležitost vidět v dokumentech o demolicích budou, komínů, věží. Jako původně strojař vím něco o materiálech i výbušninách, tváření výbuchem je jedna velká legrace... Rozumím politice, že sprostý Američan je lepší kultivovaného Rusa, ale ani při blížícím se šedesátiletém výročí odstřelení JFK v Dallasu ani Warrenova komise nepopřela svým verdiktem o jediném střelci fakt, že populární prezidentský sukničkář zahynul v křížové palbě jako americký kazisvět :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA