Ilustrační foto: Ingimage
Milá rodino, mám finanční potíže. Babi, dědo, pomůžete, prosím?
25. 9. 2023V nouzi poznáš rodinu. Na toto heslo si lidé vzpomenou, když se ocitnou ve finanční krizi. Do centra pozornosti se pak často dostávají nejstarší členové rodiny. Leckoho totiž napadá: vždyť penzisté na tom nyní vůbec nejsou špatně, tak ať pomohou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vojtěch Čermák
30.9.2023 19:35
Milý vnuku,nejsme schopni poslat peníze přes účet,protože žádný nemáme,tak si pro ty peníze musíš přijet sám.
Neboj policajti jsou připraveni,oni ti pomohou.
Olga Škopánová
26.9.2023 12:53
Pane Budovic vy zřejmě nevíte jaké se v Německu platí daně takže pro představu z platu 4500 Eur zbude mému synovi 3000 Eur.
Marie Faldynová
26.9.2023 00:07
Nabídla jsem dceři "pastelkovné" v situaci, kdy mají starší syny na střední škole a dělají práci velmi záslužnou, ale ne moc honorovanou. Podpořit studia vnuků podle mne není rozmazlování a peníze jsem jim nabídla já, ne že by oni spoléhali na mne.
Danka Rotyková
25.9.2023 20:14
Nikdy bychom si s manželem o peníze neřekli, naopak. Měla jsem pocit, že jako mladá pracující bych měla maminku v důchodu podporovat, pokud by bylo třeba. Tak jsem byla vychována. Ovšem moje nejstarší sestra, i když žila s námi společně, už takové zásady neuplatňovala, od rodičů si půjčila několikrát a ne málo. Protože však rodiče neměli ani korunu, půjčili si a horko těžko dluhy spláceli. Uběhl rok, dva a situace se opakovala. To pak bylo předmětem hádek po celá dlouhá léta. Nikdy jsem rodiče nepochopila, protože za ty peníze si sestra s manželem pořizovala nový nábytek do bytu, což nebylo nutné. Škoda, že jsem tehdy byla ještě studentka a nemohla ovlivnit rodiče. Po letech toho litovali, ale to už bylo pozdě.
Margita Melegova
25.9.2023 18:42
Kdyz maji dva duchodci 4 deti+4 partnerky+5 vnoucat a prijeli v patek do nedelniho podvecera tak tem duchodcum moc penez nezustalo, to byl nas pripad ale obcas jsme zacinajicim novomanzelum financne pomohli vytrhnout trn z paty, ale kdyby zalezelo na mne tak bych nic nedala ale manzel byl neoblomny, kdyz mne nasi nepomohli to neznamena, ze ja nepomuzu svym detem. Pomohl a nemyslel na zadni kolecka, v jednu dobu jako naschval nam odesel kotel, pracka, lednice, praskla voda tak nove podlahy a ucet v bance se hrozive ztencil a az v tu dobu pochopil co znamena cekat na duchod kdyz neni uz kam sahnout, sice jsem mela nejakou tisicku usetrenou ,,v puncose,, ale tu jsem nepriznala protoze jsem ho chtela vytrestat a svete div se ono to pomohlo.
Zdeněk Pokorný
25.9.2023 17:25
My se ve škole finanční gramotnosti věnujeme. Je to velice jednoduché. Nepůjčuj si, vydělej si, uspoř si. To je veškeré umění spokojeného života. Lichváři existují co je svět světem. A není radno se jim dostat do rukou.
Jan Budovic
25.9.2023 13:30
Jsme v dúchodu , ale naše děcka vydělávají jedna v Německu a druhý v Rakousku . Mají peněz habaděj . A jsem rád , protože tady by měli prd a Fiala se tváří , že mladí s rodinami mají dost !
Olga Škopánová
25.9.2023 12:58
Vždy záleží na druhu pomoci. Pokud se někdo zadluží, aby mohl jet k moři tak je to jeho hloupost a v tomto přídadě si pomoc nezaslouží. Pokud by ale moje děti chtěly např. půjčit na koupi bytu tak ano.
Antonín Nebuželský
25.9.2023 12:53
Ani omylem. Naše děti a jejich děti si svoje hradí samy.
Jen takový postřeh :u globusu žebraji někteří chudáci", a lidi většinou něco dají. Viděl jsem jak pán toho dotyčného sprdnul:"od důchodců bys chtěl, hybaj makat"...
Docela příhodné, nemyslíte.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA