Ilustrační foto: Ingimage
Milá rodino, mám finanční potíže. Babi, dědo, pomůžete, prosím?
25. 9. 2023V nouzi poznáš rodinu. Na toto heslo si lidé vzpomenou, když se ocitnou ve finanční krizi. Do centra pozornosti se pak často dostávají nejstarší členové rodiny. Leckoho totiž napadá: vždyť penzisté na tom nyní vůbec nejsou špatně, tak ať pomohou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Pavlíková
25.9.2023 12:23
Taky by mi byla hanba, půjčovat si od rodičů nebo dokonce od prarodičů. Všechno je to hlavně díky tomu, že mladí chtějí všechno ihned a třeba na dluh a hlavně je dnes nikdo nenutí do práce. A ta závist ke starším? Vždyť si stačí přečíst pár článků a hlavně reakce k nim a všem je jasné, kdo tady ty nůžky mezi mladýma a starýma rozevírá. Vláda neustále poukazuje na to, jak se dnešní důchodci mají skvěle, mladí vědí, že klidně můžou být na dávkách (v mnoha případech se jim to vyplatí víc, než dělat za malou mzdu a mít tudíž povinnosti), všichni si chtějí jenom užívat, jezdit po světě, mít tu nejdražší elektroniku, barák, auta a hlavně je spousta lichvářských společností, které bez mrknutí oka zadluží kohokoli. Stále se tu vypráví něco o finanční gramotnosti, ale nevšimla jsem si, že by se tomu nějak ve školách věnovali (ani doma samozřejmě), hlavně že každý ví, co jsou sociální sítě, umělá inteligence...... dalo by se pokračovat do nekonečna. Starší lidé by neměli mít výčitky, že si svoje těžce našetřené peníze chtějí užít po svém (cestování, případně i ten domov pro seniory nějaký lepší), mladí by naopak měli pohnout kostrou, aby věděli, co všechno to obnáší a jak je těžké si nejen vydělat, ale což teprve ušetřit!!! Někteří starší to s tou "opičí" láskou taky přehánějí - pak se nechají všelijak vydírat (citově) a stále klopí, klopí, klopí.....
Eva Krausová
25.9.2023 11:13
Mám kamarádku, která ač by mohla být dávno v důchodu, chodí do práce a finančně mj. podporuje dospělou vnučku, která má 10letého syna, o kterého se jí starají rodiče a nyní ji babička dala peníze na potrat. Nepochopitelné - vždyť ta vnučka místo, aby pomohla babičce, tak se nechá finančně podporovat. Místo, aby zodpovídala za svůj život a vychovala svého syna. Kamarádku nechápu, podporuje mj. vnučku v tomto nezodpovědném chování a bude pracovat asi do 80 let a sama si život vůbec neužije. Mě by byla hanba zneužívat nejen seniory, ale rodiče vůbec. Co bych dala za to, moci pomoci mamince ve stáří, ale odešla mi příliš brzy...
Ilona Ilona
25.9.2023 10:17
ZAJIMA,děti,vnoučata si budou dělat dluhy ( žít v luxusu nebo na drogy ) a rodiče jim maji pak pomoci.No to ,ani náhodou.Musi si pomoci jako seniři si museli pomoci,když byli mladí.Je to jednoduché přijit a řici dej.Hnus od takového chovani dětí,či vnoučat.Misto,aby byli radi,že rodiče se na stará kollena maji dobře,tak by choodili svojí vinno žadat o prachy.At´se stydí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA