Domased. Typ muže, který se v českých rodinách vyskytuje čím dál častěji
Ilustrační foto: Pexels

Domased. Typ muže, který se v českých rodinách vyskytuje čím dál častěji

3. 10. 2023

V češtině se jedná o poměrně nové slovo, ve slovenštině se používá hodně. Příznivci novotvarů jej přijali za své a je slyšet čím dál více. Je výstižné. Mužů, kteří nejraději tráví čas doma, totiž přibývá.

aktivní senioři muži
Hodnocení:
(5 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
Nikoho takového osobně neznám....Ale pro mne za mne,ať si každý dělá to,co ho baví ! A obzvlášť v důchodu. Ty,které nechtějí sedět doma,můžou jít přeci s jinými podobnými ven a tam se radovat ze života aktivně,až do alelůja ! A když se vrátí domů,najdou tam tu svoji druhou polovinu jistojistě a to je přeci to nejdůležitější.
Dušan Brabec
Musím uznat, že seniorky jsou mnohem aktivnější než senioři. Když jsem ovdověl, tak jsem doma sedět nechtěl a chodil jsem na různé akce a aktivity, kde jsem s překvapením zjistil, že je na nich poměr mužů a žen cca 1 ku 25 až 30. Tak asi jsou v důchodovém věku muži opravdu spíše domasedi... Nebo je jich méně, protože dříve umírají?!?
Zuzana Zajícová
Můj první manžel byl typický domased, všechno bylo na mně, přesně jako v článku Když jsme se rozvedli, paradoxně mu to pomohlo, musel se začít starat.
Vlasta Nykodýmová
No, já zase vzdychám, jak se ty holky dneska mají, v naší generaci chodily chlapi z práce rovnou do hospody. A děti je můžou aspoń vyprovokovat k nějaké aktivitě...aspoň občas ... Jo,jo,jo dnes se holky maj ....
Miloslava Richterová
To je ale příšerné, poměrně nové slovo! Snad že ty ženy nevědí, co chtějí..
Jana Jurečková
Závidím všem, co mají Domasedy. Můj muž je věčně pryč a tak se těším na čas, kdy je doma. Jezdí na hony, což mě nebaví. Chodí do přírody, na pole, stará se o slepice. Má prostě malé hospodářství a zabere mu to hodně času.
Jan Zelenka
Nevím, proč bych měl rozebírat, jestli jsem domased, nebo aktivní podle íčka. Nikomu do toho nic není. Celý živit jsem byl aktivní, tak mám občas nárok se i flákat.
Marie P.
Paní Caklová máte pravdu. Ale časy se mění. Mladší generace žen již neobsluhují muže, ti tudíž nezleniví a mají jiné návyky ve vztazích. Jak je známo, muži těžko svoje návyky mění.
Zdeněk Pokorný
Výstižně napsáno. Hezký článek. Vystihuje věc, která v tom článku nezazněla. Aby mohl vztah fungovat stále, je podle mě třeba, aby se ti dva navzájem inspirovali. Aby si měli o čem povídat, aby je bavil život spolu i zvlášť. Myslím, že my muži si neuvědomujeme, že svojí pasivitou ztrácíme pro ženy přitažlivost. Je to takhle jednoduché. Být pro toho druhého stále nějak zajímavý.
Marie Měchurová
Ženy by měly být rády, že mají doma Domaseda, že ho to netáhne jinam. Já bych asi měla taky doma takového, ale nevím proč mi pořád dělá doprovod? Já se ale nezlobím. Naštěstí existují tzv. Dámské jízdy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%