Ilustrační foto: Pixabay
Tureček za sedm korun
8. 9. 2023Stalo se to devadesátých letech. Káva turecká do skla i do šálku se v kavárně u Hubáčků podávala za pouhých sedm korun českých. A v celém Písku byla nejlevnější. Pracovala jsem tenkrát jako barmanka v denní kavárně. Otevírací doba začínala přesně v devět hodin ráno.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Šimková
9.9.2023 07:40
Ano, každý je člověk a nikdo by neměl nikoho soudit, pokud se chová slušně. Prostě to byl zákazník jako každý jiný a je strašně fajn, že jste se k němu slušně chovali.
Ilona Ondráčková
8.9.2023 16:12
Zuzana Pivcová: ano, v některých případech neplatí, že šaty dělají člověka?☕️
Zuzana Pivcová
8.9.2023 16:08
I já jsem před lety v Budějovicích bývala málem "štamgastkou" v cukrárně U kláštera, existující dodnes, i když už trochu v jiné podobě. U mne nebylo divu, protože jsem poslední roky bydlela ve studeném bytě 4. kategorie, a protože jsem často začínala učit až v 16, 15, kam jsem se měla jít ohřát? Vybavuje se mi jeden starší pán, který tam byl určitě ještě častějším návštěvníkem než já. Míval vždy jen šálek turka a jinak nic, ale vydržel tam sedět dlouho. Vypadal spíš dost nemajetně. Po nějaké době se ke mně doneslo, že už zemřel, a jelikož neměl rodinu, jeho byt vyklízeli úředně a v posteli měl schované velké peníze. Možná to byl jen drb, ale třeba také ne. Někdo vypadá slušně zaopatřen, jiný naopak. U někoho je to porucha.
Ilona Ondráčková
8.9.2023 16:06
Daniela Řeřichová: děkuji. Kavárny jsou místem plné příběhů. Hezký den
Alena Velková
8.9.2023 09:01
Několikrát jsem se už podivila, když jsem viděla někoho známého, celkem slušně situovaného, jak vybírá koše nebo sbírá na ulici vajgly.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA