Ilustrační foto: Pixabay
Oko, do duše okno
7. 9. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Straková
8.9.2023 08:26
Jsem důvěřivá ale je pravda, že někomu se do očí podívat úplně zpříma nejde. To když je tam něco, co vlastně ani vidět nechci...
Zdenka Jírová
7.9.2023 23:56
Máte naprostou pravdu, také dokáži podle očí odhadnout povahu člověka. Už jsem se o tom mockrát přesvědčila.
Daniela Řeřichová
7.9.2023 21:18
Asi jsem měla štěstí, nebo to nepoznám, ale nepamatuji si, že bych se setkala se zlýma (plus další synonyma) očima. Vidím třeba oči nervozní, naštvané, netrpělivé, lhostejné, ale víc jich je srdečných, zvídavých, usměvavých, šibalských... Vždy mě dojímají bezelstné důvěřivé oči malých dětí, soucítím s očima smutnýma, obolavělýma. Nejlaskavější oči měl můj muž a moje maminka.
Ludmila Černá
7.9.2023 20:53
A některé oči jsou rošťácké, živé. Takové měl pan Werich a pak jeden pán, co k nám chodil nakupovat koule pro sýkorky. Oblíbený zákazník. Vždycky potěšil, jeho humor nebyl pichlavý, ale laskavý. A v každém oku měl minimálně deset čertíků.
Jana Šenbergerová
7.9.2023 20:49
Také jsem zvyklá dívat se lidem do očí, když s nimi mluvim. Mívám problém s pohledem očí pichlavých, rentgenovým a těkavým. V jejich přítomnosti se necítím dobře.
Zuzana Pivcová
7.9.2023 17:48
Haničko, napsala jsi to moc dobře. Kdo se neumí dívat zpříma do očí, nedokáže se podívat do očí ani pravdě. Pamatuji si, kterak jsem před lety znala jednu dámu, která se dělala hodně mou kamarádkou, ale pohled do jejích očí mi dělal až zle. Její oči byly výsměšně těkavé, což ve mně budilo nedobrý dojem. Ostatně pak jsem poznala, že můj nedobrý dojem byl správný. Díky za pěknou analýzu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA