Moje seniorské radosti
FOTO: Eva Haltufová

Moje seniorské radosti

3. 9. 2023

Chtěla jsem se s vámi podělit o mé seniorské radosti. Začala jsem je sepisovat asi desetkrát, ale vždy jsem od rozdělané práce musela odskočit k jiné a tak ne a ne to dopsat. Tak snad teď už to dokončím, mám na to slabou půlhodinku.

aktivní senioři Letní soutěž 2023 Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Perglerová
Také už jsem v důchodu. Naštěstí se mi podařilo získat ještě práci v oboru na zkrácený úvazek a zbývá mi ještě čas na vnoučata, zahradu a náš zvěřinec. Máme totiž psa a pět koček, kvůli kterým vlastně píšu. Před třemi lety jsme taky vypiplali novorozená koťátka, která přišla o matku a dobře si pamatuji, co to stálo úsilí. Držím Vám palce. My jsme si nakonec všechna koťata nechali a věřte, že není milejší a přítulnèjší kočka že ta která Vás považuje za maminku. V případě mého muže za maminku s fousama.
Marie Měchurová
Líbí se mi, jak jste se v důchodu "zabydlela". Velké poděkování za koťátka.
Eva Mužíková
Ráda jsem si přečetla, za péči o mrňousky chválím.
Jana Kollinová
Paní Evo, máte se v důchodu na co těšit. Vím o čem mluvím. :-)
Jan Zelenka
Jsem v důchodu již 17 let a nejvíc se mi líbí, že nemusím ráno vstávat do zaměstnání. Život se snažím naplnit tím, co mne baví a to je literatura. Hezky napsaný článek.
Zuzana Mašková
Díky moc za krásný článek, přeji hodně zdraví a radosti !
Jana Jurečková
Moc hezky jste to napsala. Já šla do starobního důchodu před 4 lety. Tehdy jsme si přivezli z Kroměříže kočičku a kocourka. Nebýt toho, že jsem musela jezdit za mamkou po dobu 3 týdnů, tak by bylo vše v pořádku, ale kočička byla na mně závislá a utekla. I přesto, že byl manžel doma a já mu kladla na srdce ať ji hlídá. Zůstal mi Mikeš, srdíčko moje, největší láska mého života. /Ne, nepřeháním, je to tak/.
Vladislava Dejmková
Plně to chápu a držím vám palce.
Zuzana Pivcová
Začátek mi připomněl někdejší TV inscenaci Dlouhý podzimní den, tehdy ještě s Ladislavem Peškem v hlavní roli. Příběh muže, který odešel ne zcela dobrovolně do důchodu. Sám doma prožíval najednou jeden den jako druhý a pozvolna se psychicky dostával až na dno....Nakonec pro něj bylo vysvobozením, že ho přijali ještě na brigádu zpět do zaměstnání. U mě byl odchod pohodový, i když jsem tu práci měla ráda. Ale byla jsem docela dost "zaháčkovaná" u i60 a nudu a nečinnost jsem nepociťovala. Dnes tu udělám občas program pro klub seniorů a navíc učím jednou týdně němčinu. A péče o 2 kočky je samozřejmostí, Díky za pěkné vyprávění.
Miloslava Richterová
Díky za Váš článek, zdá se, že už je vše tak, jak má být. Přeji Vám hodně zdraví, vytrvalosti a také hodně dobrých nápadů pro příjemný a zasloužený důchod :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%