FOTO: Serghei Gherciu
Potkat Romea? Aspoň jednou za život
1. 9. 2023Jizvy v srdci máme všichni, láska je krásná i bolavá. Příběh Romeův a Juliin prožíváme díky Shakespearovi stejně jako diváci jeho doby a stejně jako oni umíme vnímat tu sladkobolnou emoci.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Lazarová
2.9.2023 15:02
I já jsem byla okouzlena Zefirrelliho provedením Romea a Julie a v baletním provedení to bude určitě také velký zážitek. Já to v září bohužel nestihnu. Tak snad někdy příště.
Zuzana Pivcová
2.9.2023 14:52
Ano, také se mi vždy moc líbil klasický balet, ale určité zalíbení jsem později nalezla i ve výrazovém tanci. Balet Romeo a Julie jsem neviděla. Jak uvedla Naďa, také jsem kdysi viděla stejnojmenný film s mladičkými hlavními představiteli.
Jana Kollinová
2.9.2023 05:14
Miluji balet. O hlubokém prožitku po shlédnutí baletu Labutí jezero jsem napsala na i60 jako o zážitku roku. Vím, že stejně tak by mě okouzlil balet Romeo a Julie, ale nebude mi dopřáno a tak si mohu navodit atmosféru verši z dramatu: "Už s chmurným ránem vchází chmurný den a samo slunce těžkou hlavu skrývá. Jen zprostit toho, kdo je nevinen, a trestat provinilé ještě zbývá. Však věčně bude srdce jímat znova žal Juliin a bolest Romeova."
Daniela Řeřichová
1.9.2023 13:26
Už s chmurným mírem vchází chmurný den a samo slunce
těžkou hlavu skrývá. Jen zprostit toho, kdo je nevinen a trestat provinilé
ještě zbývá. Však věčně bude srdce jímat znova žal Juliin a bolest Romeova... Nesmrtelné dílo jsem viděla v mnoha uměleckých podobách a vždy mě zasáhlo. Ráda se půjdu podívat do Státní opery. /Jitko, inscenaci P. Zusky s Martou Drastíkovou a Ondřejem Vinklátem jsem navštívila asi v roce 2014, nádherné, oproštěno od všech klišé. /Naďo, dojemný film, kde hlavní postavy hrály opravdu děti, hudbu ze Zefirrelliho filmu (1968) jsme si pouštěli na Sonet Duo hodně dlouho...
Naděžda Špásová
1.9.2023 12:57
Když jsem studovala v Praze byly jsme s holkama na filmu Romeo a Julie od F. Zeffirelliho. Probrečela jsem skoro celý film, ale byla to krása. Balet není muj šálek kávy.
Jitka Hašková
1.9.2023 12:07
Viděla jsem balet Romea a Julie v choreografii pana Zusky 2x. Bylo to tak krásné, moderní, že si ho tenkrát nahrála i francouzská televize.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA