Svatby jako řemen

Svatby jako řemen

30. 8. 2023

“Takže, dědo. Máte auto číslo 2 a budete se držet hned za autem číslo 1, ve kterém pojede ženich se svým svědkem, bratrem nevěsty a jejich dcerami. Je vám to jasné?”

Letní soutěž 2023 svatba
Hodnocení:
(4.6 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Ondráčková
Pan Jan Zelenka: děkuji za váš komentář a přeji vám krásné září!
Ilona Ondráčková
Paní Zuzana Pivcová: děkuji za váš komentář. A snad nás někdo brzy zase pozve na společenskou událost :-)
Ilona Ondráčková
Paní Alena Velková: děkuji za váš komentář. A jak to dopadlo s dědou? Ztratili jsme se nakonec i my s ním, v podzemních garážích :-)
Ilona Ondráčková
Paní Jana Jurečková: děkuji za váš komentář. Máte pravdu. Svatby nejsou moderní, pohřby také ne. Ale naštěstí je to 50:50. Krásný den.
Jan Zelenka
Zažil jsem několik svateb, včetně dvou svých. Vždy to bylo příjemné - setkávání s příbuznými, známými, pravda, je to trochu finančně náročnější, ale pro ženicha a nevěstu je to počátek nového života. A to stojí za to si svatbu pořádně užít.
Zuzana Pivcová
Sledovala jsem s osobností dědečka nit Vašeho počátečního svatebního vyprávění, které pro mě mělo pointu v pochopení, že ať jsou svatební dny a obřady zmatené sebevíc, ať jsou začátkem vztahu, který mnohdy nevydrží, ať jsou pro některé svatebčany formální a někdy nechtěné, přece jen jsou to dny jedinečné a nesrovnatelné se dny jinými. Říkám to s vědomím někoho, kdo absolvoval několik svateb cizích a nikoliv tu svou. Já jsem jako malá školačka chodila v městečku, kde jsme bydleli, o sobotách na radnici dívat se na svatby. Obdivovala jsem nejen krásné nevěsty v bílém, ale dodnes mi utkvěla v hlavě slova oddávajícího, např. aby mladý pár "poceloval v duchu drahé hlavy rodičů, kteří je vychovali". Myslím, že by se lidé brát měli. To v dobrém i ve zlém má platnost trvalou. Nemusí se mnou všichni souhlasit. Děkuji za příspěvek.
Alena Velková
Trochu mě zklamalo, že historka na začátku neměla žádnou pointu a přešla do zvláštní úvahy o prospěšnosti svateb. Jasně, je to váš názor, který vám nevyvracím, ale já osobně si myslím, i když už jsem vdaná přes čtyřicet let, že dnes už jsou svatby přežitek a také si umím představit utužení rodinných vazeb mnohem levnějším způsobem :-)
Jana Jurečková
Dnes prý není svatba moderní. Mladí to nepovažují za důležité. Ale podle mě nemají pravdu. Je to ten nejkrásnější den v životě. Začátek nové společné cesty. Moc hezky jste to popsala děkuji Vám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%