Konečně svoboda
Ilustrační foto: Pixabay

Konečně svoboda

9. 9. 2023

Co tím myslím? No přece život v penzi. Může to být i dlouhé příjemné období člověka. Podle erudovaných výzkumů jsou lidé v důchodu spokojení. Mé kroky jsou už pomalejší, ale stres se mi většinou již vyhýbá. Vím, tělo už bolí, ale to patří k životu. Co si cením nejvíc?

Hodnocení:
(5 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
Zatím jsem v důchodu 9 let a užívám si ,dnes a denně,je to nejlepší čas .Každý den mám neděli,vstávám si,až se probudím,nic a nikam nemusím,jen to,co si sama vymyslím. Peníze nejsou všechno,ale mně důchod stačí. Hlavně přichází,aniž bych se nějak musela přičinit.To je pro mne po 22 letech OSVČ jako nejlepší dárek.
Soňa Prachfeldová
Aktivní život, užívejte si nyní svobody.
Taťana Veselá
Klobouk dolu! Ja jsm cerstvy duchodce a sla jsm o 2 roky predem, na coz jsm se nesmirne tesila a uzivam si stale. Nedovedu si predstavit, ze bych pracovala dokonce pres duchod. Kazdy to mame jinak. Preji pevne zdravi a spokojenost.
Marie Faldynová
Na sbírání životních zkušeností není nikdo příliš starý :-))
Miloslava Richterová
Pane Berko, díky za Váš článek, vycházíte ze zkušeností. Je vidět nesoulad s článkem psaným redakcí od stolu, jak prodloužení pracovního procesu oddálením odchodu do důchodu přináší seniorům ve výsledku aktivitu a tím i spokojenost. Život není jen o zaměstnání, aktivní a spokojený člověk může být i v penzi, gratuluji Vám k dobrému rozhodnutí :-)
Jiří Dostal
:-) :-) "Konečně svoboda" ? Často úlevný povzdych těch, které jsme opustili... :-) :-)
Danka Rotyková
Všichni tady život v důchodu chválí a já se k nim už 5 let přidávám. Za pěkný článek Vám patří poděkování.
Hana Řezáčová
Omlouvám se, měl být plný počet hvězdiček, ale nějak mne to ujelo ... A hvězdičky zasloužíte nejen za článek, ale i za přístup k životu ...
Zdeněk Pokorný
Bravo! Bravissimo! Po přečtení Vašeho úžasného příspěvku smekám a fandím a děkuji Vám. Mám to uvnitř úplně stejně jako Vy. Jsem sš učitel na speciální škole, není to jednoduché, ale snažím se dál být užitečný jako Vy. Myslím, že to snad podobně jako Vy vydržím do té sedmdesátky, jak bude zdraví sloužit...
Marie Novotná
Ani nevíte ,jak vám rozumím. Moje svoboda je proložena občasnou výpomocí na infekčním odd a častější pomocí s pravnukem. A pak má mít důchodce čas. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%