Ilustrační foto: Pixabay
Konečně svoboda
9. 9. 2023Co tím myslím? No přece život v penzi. Může to být i dlouhé příjemné období člověka. Podle erudovaných výzkumů jsou lidé v důchodu spokojení. Mé kroky jsou už pomalejší, ale stres se mi většinou již vyhýbá. Vím, tělo už bolí, ale to patří k životu. Co si cením nejvíc?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
9.9.2023 16:12
Co se týče mého odchodu do důchodu, byla to jedna z etap mého života, která se, jak mohu s klidným srdcem říct. povedla. V zaměstnání jsem několik let přesluhovala, práci jsem měla moc ráda. Pak jsem ale sama usoudila, že je na čase jít a dát šanci mladším. Odešla jsem s pocitem klidu a bez lítosti. Pak jsem se hodně věnovala íčku, ale to už byla práce jiná, která neměla velmi časné ranní vstávání, cestování přes půl Prahy a hodně stresu s lidmi.
Jana Jurečková
9.9.2023 15:43
Moje mamka byla učitelka. Poslední den ve škole ji pořádně zaskočil. Na vozíček dala kvítka a ostatní věci ze třídy a cestou domů ze sebe dostala jen jednu větu. "No, to je hrozné, já už se tam nevrátím." Ale pak si zvykla a pochvalovala si ten klid a pohodu, stejné jí to nedalo a ještě brigádně učila.
Vám přeji, ať si důchod užijete a hlavně jste zdravý.
Naděžda Špásová
9.9.2023 13:25
Taky jsem si myslela, že to beze mně v práci nepůjde. Po rakovině jsem byla v inval. důchodu. Bláhově jsem si myslela, že mě potřebují, což byl jeden z velkých omylů v mém životě. Dokonce se neštítili podvodu. Pár měsíců jsem to vydržela, pak jsem ze dne na den dala výpověď a od dubna 2010 jsem v důchodu. Ta rána, když mi spadl kámen ze srdce, byl slyšet hodně daleko. Sem tam brigáda a teď už jen čistý důchod. Přeji vám zdraví a elán ještě spoustu let.
Alena Velková
9.9.2023 11:36
Pane Berko, vy se určitě v důchodu nudit nebudete. Užívejte si tu svobodu na plný pecky, dokud to zdraví dovolí.
Eva Krausová
9.9.2023 10:30
Já šla do důchodu předčasného cca v 62 letech a vůbec toho nelituji, naopak. Má maminka šla do důchodu už v 56 letech. Odchody do důchodu se stále prodlužují. Myslím, že nárok na důchod by měl být již v 60 letech. V tomto věku šel do důchodu můj táta. Pro mě je nejdůležitější ta svoboda. Nemustet vstávat ve 4hod., dojíždět za prací... Mým parťákem je pes Robin, také senior. I díky němu jdu 3 krát denně ven v jakémkoli počasí. Jsme rádi v lese, přírodě, na horách. Umím se i uskrovnit finančně, ale mám i něco našetřeno i díky rodičům, kteří mě vedli k tomu se nikdy nezadlužovat. Peníze nejsou všechno. Více jsou pro mne zážitky a cestování. Nikoli v cizině, ale v naší zemi. Je tu krásně. Mám kamarádku, ta stále v důchodu chodí do práce už mnoho let. Nechápu ji. Život ji utíká a vydělané peníze ani nemá čas si užít... To já si té svobody užívám.
Jan Zelenka
9.9.2023 10:08
Jindro, gratulace k úspěšnému životu. Máte pravdu, důchodový věk má skutečně i svá pozitiva. Já jsem v důchodu již 17 let a snažím se hlavně žít.
Věra Lišková
9.9.2023 09:28
Klobouk dolů, dokázal jste hodně. V jiném článku jste se zmínil, že zavařujete hotové pokrmy, které se dají použít na cestách, kde nejsou dostupné služby. Zajímal by mě návod od zkušeného odborníka, takový článek, pro mě k nezaplacení, mám bezlepkovou dietu.
Hana Šimková
9.9.2023 07:29
Byl jste úžasný a tu svobodu Vám přeji. Svět se mění a bohužel k horšímu a vlastně né svět, ale lidé v něm.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA