FOTO: archiv Jaroslava Berky
Střídavá péče
24. 8. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
27.8.2023 19:11
Je to zlé povětšinou pro děti, kterých je mi upřímně líto. Ale skutečně záleží na charakteru bývalých partnerů. Znám maminku, má syna, střídavá péče, bydlí v jednom městě, otec s ním chodí na tréninky a dokonce mají i psa na střídavku. A klape jim to. Na rozdíl od manželství. Asi je takových kladných případů méně, než těch druhých.
Daniela Řeřichová
26.8.2023 17:03
Pane Berko, máte mé sympatie, jak moc Vám záleží na dobrých rodinných vztazích. Vaše vnučka je hezounká a syn sympaťák. Navzdory trápení, které prožíváte, je podstatné, že vnučka ví, že je milována. Tatínkem, prarodiči a snad i matkou. To je velmi důležité, že jí dáváte najevo, jak vám na ní záleží, že má u vás zázemí, jistotu, kotvu. Moje dcera pracuje jako psycholožka v Krizovém centru pro rodinu; opravdu přespříliš dětí strádá, a to hlavně nedostatkem lásky. Střídavá péče není sice přirozená, ale znám z okolí dvě rodiny, které situaci vyřešily bez psychické újmy dětí. V obou případech odešla maminka za jiným mužem, v obou případech mají děti původní pokojíček u tatínka a nový u maminky. Výhoda je, že bydlí ve stejném městě a děti neztratily ani prarodiče z obou stran. Moc Vám držím palce a omlouvám se za mobil, který nevímproč nedal plný počet hvězdiček.
Jana Hošková
26.8.2023 09:29
Jenom ze samotného označení "střídavá péče" je mi špatně. Strašně lituju ty děti,ač nejsem na tohle žádný odborník jen pětinásobná babička. Namouduši,kdyby to šlo,potrestala bych toho,kdo to vymyslel a prosadil ! Nepřemýšlel totiž vůbec ve prospěch dětí,ale v pofidérní prospěch jen svůj.
Zuzana Pivcová
25.8.2023 18:49
Takovou situaci jsem v životě nezažila, tak to neumím tak posoudit. Stačilo mi ale, když jsem se musela ve 13 letech odstěhovat z městečka, kde jsem žila a vše znala. Ono přece nejde jen o to, jít k druhému rodiči, ale oba původní partneři mají vesměs už někoho jiného, a tak má chudák děcko mámu s např. Martinem a na druhé straně tátu s tetou. Vůbec mu to nezávidím.
Hana Řezáčová
25.8.2023 10:04
Snad by to šlo, kdyby dítě zůstalo v původním bytě a rodiče šli každý jinam a u dítěte v bytě se střídali ... Ale kdo to tak má? Je to otázka peněz ... Každý rozchod rodičů dítě poznamená. Jsou někdy závažné důvody k rozvodu, ale, troufám si říct, většina je z blbosti zúčastněných - když si vezmu námořníka, nemůžu pak frflat, že je půl roku na moři ( a rozvádět se, když jsou doma děti) ...
Jarmila Komberec Jakubcová
25.8.2023 08:03
Myslím, že střídavá péče dítěti moc neprospívá. Znám ve svém okolí jedno takové děcko, které po každé pláče, že nechce k druhému rodiči. A pak ho násilím strčí do auta a odvezou. Dítě si ponese trauma z dětství i do dospělosti.
Zdenka Jírová
25.8.2023 00:17
Střídavou péči považuji za naprostý nesmysl a má na děti škodlivý dopad. Dítě má mít domov, který je pro ně nejdůležitější a pak by mělo mít oba rodiče. Když se bohužel rodiče rozvedou, tak dítěti zbývá jen jeden stabilní bod a to je domov, jeho škola kamarádi, Když ale musí každý týden balit, je to pro ně stresující. To by znejistilo i dospělého, kdyby každý týden musel chodit do jiného zaměstnání, předem si musel zabalit a ještě řešit event druhého partnera. Kdo by to vydržel a jak dlouho. O to soud klidně nařídí malým dětem . U nás je všechno na hlavu padlé.
Alena Velková
24.8.2023 17:09
Máte pravdu, děti by se neměly stěhovat. Pokud chtějí rodiče střídavou péči, mělo by dítě trvale bydlet v bytě a rodiče ať se stěhují...takto to dělají moji známí a děti jsou v pohodě, jenže je to otázka peněz...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA