Všechny fotografie: Martina Růžičková
Książ – největší zámek Dolního Slezska
22. 8. 2023Vnučka miluje návštěvy hradů a zámků. Plno našich českých a moravských už s námi nebo rodiči navštívila. Když jsme letos o dovolené v jednom informačním centru na Broumovsku listovali sešitem s informacemi o polských památkách v blízkém příhraničí, padl její zrak na obrázek zámku Książ.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
23.8.2023 20:40
Já zase moc děkuji vám za hezké komentáře. Mám radost, že jsem se s vámi mohla o zážitky podělit. :-) Paní Marie, děkuji za upozornění na článek o zámku Pszczyna. Moc ráda jsem si ho přečetla. Našla jsem si ho na mapě i na webu. :-) Aleno V., to tedy byla smůla s tím fesťákem!
Soňa Prachfeldová
23.8.2023 14:44
Martino, krása, udělali jste radost nejen vnučce, ale i sobě a také nám na íčku. Děkuji.
Alena Velková
22.8.2023 23:31
Martino představ si, že vidět tento zámek bylo už asi dest let mým přáním. Letos v dubnu jsme tam vyrazili s celou rodinou a on tam byl fesťák...takže kolotoče, stánky, miliony lidí, tlačenice, okolní louky plný aut...no trochu jsme se tam prošli, ale prohlídnout si ho pojedu jindy :-))
Blanka Lazarová
22.8.2023 20:24
Martino, moc hezký zámek a fakt dobrý nápad vnučky. Polsko mě láká. Tak snad příští rok by se mohlo zadařit. Děkuji za fundované info a pěknou fotodokumentaci. :-)
Helena Přibilová
22.8.2023 18:41
Děkuji za další moc hezkou fotoreportáž, tentokrát o jednom z nejkrásnějších polských zámků zvaném "Kníže". Navštívili jsme jej před lety a byli jsme ubytováni v přilehlém hotelu.
Marie Seitlová
22.8.2023 16:35
Krásný článek o nádherném zámku. Hodně jsem o něm slyšela, ale ještě jsem se tam nedostala. Ale je ještě jeden zámek v Polsku kde kněžna Daisy žila a je také moc pěkný.
Já jsem o něm před lety psala, jestli máte zájem, koukněte, jsou tam i fotky.
Naděžda Špásová
22.8.2023 14:30
Moc hezké fotky, asi se tam nikdy nepodívám, ale tvoje přiblížení mi stačí.
Zuzana Pivcová
22.8.2023 12:46
Krásné, vždycky jsem měla pocit, že si Poláci svých památek hodně hledí. Kdykoliv jsem byla na mezinárodních kurzech němčinářů a byli tam polští kolegové, pokaždé mi tak trochu připadali, jako když v sobě mají modrou krev. A nemyslím to nijak ironicky. Díky, Martino.
Vladislava Dejmková
22.8.2023 12:07
Krásné, děkuji za pečlivě vypracovaný příspěvek. Člověk se nemůže podívat všude, ale něco se dozvědět může. Polsko začíná být v kurzu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA