Byla jsem v ústavu. Tři roky.
Ilustrační foto: Pixabay

Byla jsem v ústavu. Tři roky.

25. 8. 2023

Každý máme třináctou komnatu. Temnou minulost. Tajemství. Jdu se svou kůží na trh a přiznávám se užaslým čtenářům. Ano, byla jsem tři roky v ústavu.

hobby Můj příběh vzpomínky
Hodnocení:
(4.9 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Od maminky nebo i z prvorepublikových filmů vím, že dříve se používal běžně název ústav pro některé typy škol, třeba byl učitelský ústav ...., dívčí ústav pro ..... atd. Nebylo to žádné léčebné či speciální výchovné zařízení. No a pak byly a jsou samozřejmě i různé vědecké ústavy, které to už měly/mají oficiálně ve svém názvu, např. Historický ústav Armády ČR, Ústav pro soudobé dějiny, ÚBOK. Ale k Vašemu příspěvku samozřejmě nic nenamítám, protože jsem se o tomto vzdělávacím zařízení dočetla až dnes.
Anna Potůčková
Protože miluji ruční práce, tak s největší pravděpodobností by se mě tam také asi hodně líbilo.
Zuzana Zajícová
Paní Šimková, už jen název té školy.... Školský ústav umělecké výroby... nebyla to normální škola :-) aspoň pro mě ne. Proto jsem šla sem a ne na normální nástavbu, kam by mě asi ani nevzali, jako mě nevzali na vysokou školu.
Hana Šimková
Jaký ústav? vždyť to byla normální škola. Nástavbové studium. Také jsem dělala nástavbové studium na učitelky MTŠ a jako v ústavu jsem si tedy nepřipadala.
Blanka Lazarová
I já jsem se vylekala. Gratuluji. Asi by se mi to tam taky líbilo. Hlavně ta různorodost. Ale to až teď, v mládí by mě to asi nenapadlo. :-)
Jana Šenbergerová
Chvíli jsem se o vás bála, ale když jsem zjistila, že není ústav jako ústav, s chutí jsem si početla o tom vašem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%