Ilustrační foto: Pexels
Na společnou dovolenou s kamarádkami? Už nikdy, byl to horor, říká Lenka (61)
19. 8. 2023Možná někomu bude slovo horor připadat přehnané, jenže mě dovolená s kamarádkami opravdu připravila o iluze. A můžu si za to sama. Teď už aspoň vím, že společný pobyt více žen u moře je vysoce riziková záležitost.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Slánská
19.8.2023 12:08
Milý pane Čepelko, přiměl jste mě k zamyšlení. Závorka byla zbytečná, Vaše úvaha mě neurazila. Možná jsme chlapi!
Jiří Dostal
19.8.2023 12:08
:-) Při čtení mi zrovna dojíždí pračka, první várku sundám ze sušáku na balkóně a trochu požehlím,... život je krásný daleko od lidí, když nikdo nevidí... :-)
Ladislava Mikendova
19.8.2023 12:01
Zažila jsem něco podobného.Jako velmi mladí /auto z druhé ruky/ jsme se rozhodli, navštívit jezero na východním Slovensku.Rychle se to rozneslo a nabalovali se na nás další a další spolupracovníci. Stále se na někoho čekalo a korunu tomu dala jedna posádka,kdy auto kleklo a konec. Myslím,že to bylo v roce 1970,servis v té lokalitě nikde.A aby to nebylo všechno,při návštěvě Dobšinnej jeskyní se strhla taková průtrž a my zmokli tak,že jsme museli převléknout i prádlo.Počasí nic moc,tak jsme věci sušili celý týden do odjezdu.Ale nebylo to o mezilidských vztazích .Každý se mohl dobrovolně rozhodnout a skupinu opustit. Vzpomínáme na to s nostalgií,hlavně na to jak jsme byli mladí.Pak jsme jednou navštívili Slněčné jazerá v Senci.Když manžel slézal s palandy bouchla mu záda a já měla v té době za sebou 3 jízdy v autoškole.Odřídila jsem to až do Ostravy.
Oldřich Čepelka
19.8.2023 11:48
Evo Slánská, málem jsem si myslel, že to píšete o dvou chlapech. Ti to umí právě takhle. (Byl to napůl vtip, v dobrém.)
Oldřich Čepelka
19.8.2023 11:46
Naprosto brilantní článek!! Blahopřeji skutečným autorům. Možná to nebyla skupina plnokrevných seniorek, ale to by vůbec nevadilo. Je to krásně vylíčený, hodně tragikomický příběh.
Jitka Hašková
19.8.2023 10:21
Mám špatnou zkušenost jenom z toho, když jsem neznala tu, se kterou budu ubytovaná (např. zájezd s cestovkou), nebo jsem navštívila ženu, kterou jsem znala málo. Často jsem jezdila na dovolenou se třemi kamarádkami (bohužel už zemřely), kdy jsme se jasně domluvily, kam chceme jet a vždy jsme měly každá jednolůžkový pokoj. Dovolená proběhla báječně, mám na to nejkrásnější vzpomínky.
Eva Slánská
19.8.2023 09:55
Mám dost podobnou zkušenost a udělala jsem i podobný závěr. Po letech jsem mezi kamarádkami našla jednu, která z podobného důvodu také jezdí sama. Říkala: nebaví mě na dovolené počítat, kde je kafe levnější, hledat záchody zadarmo, chodit všude v houfu... Chci si ji užívat po svém. Jako by mluvila za mě. A tak jsme to zkusily spolu. Jedeme spolu, když obě chceme, podnikáme něco společně nebo se spolu jen tak povalujeme. A když ne, jedna třeba spí a druhá si třeba s někým cizím vyrazí na dvojku dobrého vína. Neklademe si zbytečné otázky, společně se radujeme a když je třeba, tak si pomáháme. Takhle měl vypadat celý můj život :)!!!
Zdeněk Pokorný
19.8.2023 08:36
Pravdivý článek popisující cennou životní zkušenost. Na dovolené jsme snad každý zažili nějakou obtížnou situaci, která pramení z toho, že někdo není v pohodě. A ostatní okolo zo nějak mohou vyvážit nebo naopak vzniklé napětí ještě eskalovat. Jaké si z toho vzít vlastně poučení? Že je potřeba předvídat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA