Ilustrační foto: Pixabay
Odmítli resuscitaci nemocné ženy, Ústavní soud se jich zastal.
17. 8. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Zajícová
17.8.2023 20:13
Mně to připadá, že příbuzným nezáleželo na tom, co bylo pro nemocnou paní vysvobozením, ale na tom, aby vysoudili peníze...
Ludmila Černá
17.8.2023 19:53
Kdysi dávno mi sestra, která tehdy žila v Německu, vyprávěla, co všechno předcházelo její operaci. Nechápala jsem, proč se pořád lékaři ptali sestry na to samé. Vysvětlila mi, že ne každý si důležité věci pamatuje přesně a proto se lékaři stále ptají, aby nic nezanedbali. A samozřejmě si vše nechávají podepsat. Možná by se to osvědčilo i u nás. Ovšem pokud je vůbec pacient schopen sám o sobě rozhodovat a komunikovat. Mé sestry zemřely obě na rakovinu. Jedna podstoupila léčbu, druhá ji odmítla. Co bylo lepší nevím dodnes, ale oběma jsem smrt přála, bylo to v obou případech vykoupení z bolestí.
Elena Valeriánová
17.8.2023 18:54
Komunikace je opravdu velmi důležitá. Ale pokud bych byla nemocná a věděla, že není naděje, tak bych o oživování nestála. Je to jen prodlužování utrpení nemocného i rodiny. Ale každý to máme jinak. Myslím, že by o tom neměl rozhodnout lékař, ale nemocný někdy rozhodnout nemůže. Takže je to na Bohu?
Jitka Hašková
17.8.2023 14:34
Myslím si, že v případě tolika vážných chorob u jednoho člověka, zvláště ve vysokém věku, je pokyn neresuscitovat vysvobozením. Před několika lety ležel takto v bezvědomí v pražské nemocnici starší pacient 8 let. Bylo známý umělec. Rodina nedokázala přijmout, že by pro něj bylo lepší nechat ho umřít, než bezvládně ležet.
Zuzana Pivcová
17.8.2023 13:07
O tomto případu jsem teď četla na internetu. Kdo z nás může nyní v přítomnosti posoudit, zda si bude ve finálním stádiu přát rychle umřít nebo ještě aspoň krátce žít.
Margita Melegova
17.8.2023 09:37
Nase mamka trpela roztrousenou sklerozou, byla lezak bez pohybu, bez polykani, nemluvila ale byla pri plnem vedomi a kdyz doslo k zastave srdce tak ji ozivili, po tehle ,, pomoci ,, se jeste dva roky trapila nez odesla, opravdu to byla zbytecna pomoc o kterou bych osobne nestala a mamka myslim ze take ne.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA