Ilustrační foto: Pixabay
Moje seniorská radost: Houbaření
9. 8. 2023O seniorských radostech se už napsalo mnohé, ale zdá se, že na houbaření si zatím nikdo nevzpomněl. A při tom by se o houbaření v Čechách daly psát romány. V lásce k němu není výjimkou ani naše rodina. Kam moje paměť sahá, milují ho staří i mladí a dokonce některá naše zvířata.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Potůčková
9.8.2023 17:34
Houbaření je snad u nás národní sport. Houby i já ráda sbírám a také je mám ráda na talíři na různé způsoby. A protože houbařská sezona právě začíná, tak všem vášnivým houbařům přeji spoustu úlovků !
Miloslava Richterová
9.8.2023 17:28
Prima seniorská radost :-) jsem také pro ! Letos už byla polévka i guláš :-) díky
Jan Zelenka
9.8.2023 17:01
Rád jsem sbíral, všude, kde to bylo možné. Houby znám, ale zrazuje zdraví. Takže si o houbách mohu jen takto číst.
Taťana Veselá
9.8.2023 16:28
Álo, hezký příběh s dobrým koncem :-) Masáky miluju osmažené na sádle, mňam! U nás už rostou, ale vím to jen z doslechu, asi místo na výlet vyrazím do lesa na houby a nechám se překvapit :)
Dana Kolářová
9.8.2023 15:30
PS: a ještě o sbírání https://www.i60.cz/clanek/detail/7281/kouzlo-sbirani
Lenka Kočandrlová
9.8.2023 15:14
Tak ano,nějaké houby rostou,ale po tom předešlém suchu je jich málo....Sem tam klouzek,liška,babka. Sbíraly jsme v dětství houby pod vedením otce,který je znal dobře zase od svých příbuzných.Dokonce se tehdy sbíraly i holubinky,čechratky a jiné,které dnes také znám,ale nesbírám.Nepamatuji se,že by někdy někomu bylo zle po houbách - leda,že se jich doslova přežral !!! Já mám nejraději houbové placičky z různých druhů hub,manžel zase smaženici. V dětství máma nakládala václavky či hříbečky do octa. Milujeme řízky z obřích pýchavek,ale asi letos nebude ani jedna,neb jejich naleziště zničili...No a polévka z kotrče,to si pošmákneme, kotrče nacházíme několikrát za sezonu a vždy jsou větší,než moje hlava. Masáků netřeba se báti,je vždy rozeznatelný červivou nohou,když se sloupne kůže z klobouku,povrch vždy zčervená,nebo zhnědne.Jedovaté muchomůrky jsou vždy jen bílé !!!
Naděžda Špásová
9.8.2023 14:51
Aleno, houbaření taky mám moc ráda. Letos jsme na houbách ještě nebyli, ale ujít si to určitě nenechám. U tebe dobře napsané jako vždycky. Tak nám přeju, aby se ty houby před námi neschovávaly.
Marie Měchurová
9.8.2023 14:41
Zrovna včera jsem přinesla z lesa krásné trsy (podle sociálních sítí) Polničnky topolové, která roste v teplejších krajích, je velmi dobrá a pěstuje se i ze semínek. Už je zavařená v octu. Jednu uvařenou malou jsem snědla, a žiju. Ostatní až v zimě. Musíme do té doby žít naplno!! Zase jsem se nad článkem moc zasmála.
Dana Kolářová
9.8.2023 14:33
O houbách si přečtete např. https://www.i60.cz/clanek/detail/829/lesni-vabeni ; https://www.i60.cz/clanek/detail/13574/vzpominka-na-houbarske-zne ;
https://www.i60.cz/clanek/detail/1725/houby-v-duchodu
Ano, o houbaření by se daly psát romány.
Zuzana Pivcová
9.8.2023 14:27
Pobavila jste mě jako obvykle. Kdysi jsme byly s kamarádkou v chodském Klenčí a bydlely jsme u jedné tamní starší paní. Při procházce jsme našly houby a hned jsme na ně měly chuť. Paní však neměla lednici, tak jsme si daly houby na schody do sklepa a udělaly si je až příští den. Pak se nám nějak vybavila informace, kterou jsme nedávno před tím četly, totiž, že nečerstvé houby jsou také jedovaté. Z nedostatku jiných potravin jsme houby snědly a pak se před spaním navzájem ujišťovaly, že ještě žijeme.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA