Moje seniorské radosti
Všechny fotografie: Vladislava Dejmková

Moje seniorské radosti

1. 8. 2023

Život bez radosti si neumím představit. I ve chvílích, kdy bývá člověku hodně těžko, ho může nějaká ta drobná radost pohladit a podpořit. Různí lidé se radují z nejrůznějších důvodů, ale jak napovídá nadpis článku, i s přibývajícími lety se může vějíř lidských radostí měnit.

Letní soutěž 2023 rodina senioři
Hodnocení:
(4.8 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eliška Murasová
Vlaďko, parádní týden s vnoučaty. No, aby ne, když jsi ten nejlepší parťák a tvůj muž to jistí ... :-)
Libuše Heulerová
Vlaďko, krásně jste si to užili!!! Ty i vnoučátka...můžeš se těšit na další!
Marcela Skálová, Mgr.
Já mám 6 vnoučat ve věku od 1 do 24 roků + přítele nejstarší vnučky. Od tří let je bereme vždy na týden o prázdninách na chalupu, všechny dohromady. Dětí postupně přibývalo, letos bude i s "adoptovaným" Aleksem stejně jako loni 6, nejmladší chlapeček ještě bez maminky nepojede. Každý rok natočíme krátký hraný film, děti jedou na projížďku na koních, navštěvuje památky a různé atrakce.... Musíme mít na chalupě dvě auta, jedno klučičí, které řídí děda ( a teď už i nejstarší vnuk), jedno holčičí, moje. I ta dospělá vnoučata se těší a jedou....
Hana Mašková
Vážím si toho štěstí, že žiji s dcerou v dvougeneračním domě. Vnuka Tondu si užívám od jeho narození před deseti lety, od miminka, přes školku, do školních let, každý den. Je to zlatíčko , ( i když také umí zazlobit, jako každý kluk). Výlety na hory i dovolené u moře...bez něj by to nebylo ono. Jsem moc ráda, že se nemusím s vnoučetem těšit jen na pár dní o prázdninách. Snad to ještě pár let vydrží...však známe puberťáky ...
Martina Růžičková
Moc hezké líčení chvil s vnoučaty. Také si vážím každé chvíle, kterou s námi stráví naše jediná vnučka. Trávíme s ní téměř všechny dovolené a máme plno společných vzpomínek. Jen už nám trochu odrůstá z dětských střevíčků... Naštěstí si ještě i letos na dva týdny zvolila o prázdninách naši společnost.
Helena Štěpánková
Pěkně jste si to užili.
Vladislava Dejmková
Děkuji všem za komentáře. Uvědomuji si, že čas rychle běží, děti budou každý rok starší a jejich zájmy se budou měnit. A nám budou síly spíše ubývat. Každého takového okamžiku si nejen proto moc vážím. A také vzpomínám hlavně na svého dědečka, který s námi vnučkami dělal o prázdninách “psí kusy”. A babičku, která nám všem výborně vaŕila. I když hlavně z toho, co se urodilo na zahradě a v lese.
Marie Ženatová
Milá Vlaďko*, i já vám přeji ze srdce ty obdivuhodné a velmi zajímavé chvíle s menšími vnoučátky. Měla jsem to před několika roky s mnoha mými podobné. Teď už hodně odrůstají a spíš už mi přijíždějí pomáhat s prací kolem domku a zahrádky. Zítra budeme s vnučkou /studuje Lékařskou fakultu/ čistit okna a prát všechny záclony a vnuk /student Gymnázia/ mi pomůže zarýt záhonek po česneku a vykopat motykou brambory. Ale mám už i pravnoučka / bude mít v prosinci dva roky/ - toho zatím dokáži vozit občas jen v kočárku.
Dana Puchalská
Moc krásný týden a krásné fotografie.
František Matoušek
Super!!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%