Zbytky Apollonova chrámu v Syrakusách. Všechny fotografie: Jan Raška
Sicílie je fascinující zemí mnoha kontrastů, která dodnes hrdě uchovává působivé stopy své slavné minulosti
29. 7. 2023Když se naše letadlo odlepilo ze vzletové dráhy na letišti v Palermu, docela jsme si oddechli. Opouštíme do slova a do písmene horkou půdu, na mnoha místech ještě doutnající. Sicilské peklo bylo cítit ve vzduchu. Ale při pohledu z okna letadla jsme se shodli: Bella Sicilia!
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
29.7.2023 19:13
Díky za zajímavou reportáž a fotky. Škoda, že vám vedra ztížila pobyt. Ulevilo se mi, že jste v pořádku zpátky. Články v médiích opravdu naháněly strach.
Anna Potůčková
29.7.2023 19:10
Honzo moc díky za zajímavý článek a neméně zajímavé fotky. Ale to vedro by mě tam asi zruinovalo. Jsme všichni rádi, že jste se vrátili s rodinou v pořádku domů.
Marie Měchurová
29.7.2023 17:11
Tak jsme se dozvěděli zase něco nového o Itálii, kterou máme moc rádi. V Itálii najdeme všechno - krásné historické památky, kouzelnou krajinu, dobré jídlo a pohodové lidičky, kteří řeší věci s nadhledem....
Alena Tollarová
29.7.2023 15:47
Děkuji za zajímavé vyprávění ze Sicílie, doplněné zajímavými fotkami. Líbí se mi všechny, ale s přehledem vede bílý kroužek nad doutnající Etnou. Stavební památky i současné umění v uličkách bych ráda viděla na vlastní oči, ale kdybych si mohla vybrat, zvítězili by asi plameňáci :) I tady na íčku je vidět, že článek často "prodává" název, a proto jsme asi četli ty alarmující zprávy o požárech. A najednou jako když utne, o zklidnění situace se už nepsalo. Není divu, že nás bylo povícero, co jsme se o vás strachovali a mysleli na vás. Ta vedra musela být příšerná, já bych tam jisto jistě někde bídně zhynula nebo přežila jen díky klimatizaci.
Věra Ježková
29.7.2023 15:35
Honzo, díky za perfektní článek a fotky. Hlavně, že jste se vrátili v pořádku. :-)
Jitka Hašková
29.7.2023 14:58
Děkuji za zajímavý, krásný článek o Sicílii. Stálo by za to si stěžovat na jednání úřednice na Honorárním konzulátu na Konzulárním oddělení Ministerstva zahraničí. Toto se nesmí dít, nejste povinni umět italsky.
Marie Seitlová
29.7.2023 14:30
Děkuji za zajímavý článek o krásné Sicílii. Zavzpomínala jsem, ale já tam byla až koncem září na poznávačce. I tak tam bylo dost teplo, vy jste ale zažili pořádný hic. A vše dobře dopadlo a nyní budete jen na krásná místa vzpomínat.
Zuzana Pivcová
29.7.2023 12:42
Po návštěvě Albánie jsem před pár lety zvažovala, že bych se stejnou CK jela na Sicilii, ale nakonec jsem zvolila opět Albánii. Jak jsi uvedl, abych si mohla užívat krás země, musela bych jet tak začátkem října, protože to, cos absolvoval Ty s rodinou, bych rozhodně nepřežila. Jsem ráda, že to dobře dopadlo.
Dana Puchalská
29.7.2023 11:26
Honzo, děkuju Ti za moc krásně zpracovanou reportáž. Mám počítá nebudu určitě sama, že budete mít doma co vyprávět a na co se jen tak nezapomene .
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA