Ilustrační foto: Pixabay
Výchova dětí v současnosti
29. 7. 2023Vlastně ani nevím, jak začít. To, co jsme prožili v autobusu s ostatními staršími cestujícími, se vymyká všem pravidlům slušnosti a slušného chování, úcty ke starším, ohleduplnosti i taktnosti.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
29.7.2023 22:08
Aničko je to bohužel smutné. Včera jsem se vracela vlakem z Fr.Lázní a zažila jsem jak nastoupila do vlaku parta dětí vracejících se z nějakého výletu. Naštěstí jsme s kamarádkou měly místenky a tak nás děcka musela pustit sednout. Jinak bychom z Chebu do Plzně musely stát.
Marcela Pivcová
29.7.2023 21:48
Přestože jsem velmi často cestovala s celou třídou dětí, mohu říci, že se nám nestávalo, abychom vyvolali v dopravním prostředku nějaký podobný výstup. Samozřejmě jsme s kolegyněmi vyučujícími před cestou připomínaly, že existují nějaká pravidla chování mezi dětmi a dospělými v hromadné dopravě, která by se měla dodržovat. Ten "vychovatel" byl doufám jen atypický příklad namyšleného blbce a doufám, že učitelky, které dbají na slušné chování dětí, stále ještě existují.
Soňa Prachfeldová
29.7.2023 21:22
To je ošklivý zážitek, ten vychovatel je nevycválaný hulvát. Snad vše se dá řešit slušně i s ohledem na děti.
Jana Jurečková
29.7.2023 19:36
Váš článek mě šokoval. Přesně si vzpomínám, že jsme byli vedeni pustit staršího člověka sednout v autobuse. Dokonce i pan řidič vyzval děti, ať tak učiní. Dnes je vše jinak. Moc smutné!
Jitka Hašková
29.7.2023 19:11
Aničko, to je hrozné. Já jsem pražské dítě, které si nikdy nesmělo sednout, brala jsem to jako samozřejmost. Spíše zažívám, když jedou školní děti s učitelkou nebo i mateřské školy, že učitelky hledí, aby děti seděli pokud možno, také aby pouštěli starší sednout, ti stojí se musí dobře držet. V mém okolí je hodně mateřských školek a škol, takto hrozné chování jsem od učitelů nezažila.
Zuzana Pivcová
29.7.2023 16:56
Městská hromadná doprava v Praze je kapitola sama pro sebe. Od metra C, stanice Chodov, se rozjíždějí různé sídlištní autobusy na Chodov a Háje. Jsou to poměrně krátké trasy, tak si polovina cestujících sedne na krajní sedadla do uličky, vedle sebe klidně tašku a ostatní cestující je nezajímají. Argumentují tím, že budou hned/brzy vysedat. Zbytek cestujících se nechce hádat, tak si těch pár stanic odstojí. A tento nešvar se týká hlavně žen středního věku. Takže má mládež vzor.
Jana Šenbergerová
29.7.2023 16:04
Toť otázka, Aničko! Už se tomu nedivím, ale s vděčností přijmu místo, když mi ho někdo nabídne. Když jsem byla mladá, ani mě nenapadlo sednout si, když v plném autobusu stál někdo evidentně starší než já. Jiným faktem ovšem je, že případný úraz dítěte by si nepochybně odskákal vedoucí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA