V plavkách do restaurace, s holým břichem do města. Trend, který končí
Ilustrační foto: Jan Raška

V plavkách do restaurace, s holým břichem do města. Trend, který končí

24. 7. 2023

Dantovo peklo. Tak nazval italský novinář Max Tramanti scény, které se odehrávají v přímořských letoviscích, v nichž turisté chodí polonazí. Chlupaté nohy a vyvalená holá břicha v obchodech a restauracích byla donedávna běžným jevem v Itálii, Řecku, Chorvatsku, Španělsku. Teď je vše jinak.

cestování etiketa turistika
Hodnocení:
(5.1 b. / 39 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
Mám to ráda, když se můžu na dovolené hezky "nastrojit". Dovolím si i něco barevnějšího a květovaného.
Marie Faldynová
Bydlím v rekreační oblasti a také mám dojem, že se k nám lidé chodí "anonymně vyřádit". Souhlasím s tím, že kdo má na zájezd k moři, má i na slušné oblečení.
Alena Tollarová
Naprosto souhlasím. Když jsme někde na dovolené u moře v hotelu, vždycky si do jídelny vezmu šaty. A nelíbí se mi, že tam chodí lidi jíst v plavkách, klidně i mokrých. Už léta se mi nelíbí ani zvyk některých mužů u nás chodit po ulici "nahoře bez".
Elena Valeriánová
Konečně dostávají lidé rozum a v honbě za ziskem nezavírají oči před nahotou a nevkusem. Vůbec se jim nedivím, proč by se měl někdo dívat na vyvalená břicha a nebo nezakrytá prsa. Je to nevkusné a obtěžující.
Jarmila Komberec Jakubcová
Jezdila jsem pravidelně cca 20 let na Gran Canarii do hotelu Beverly Park. Na večeři se musel dodržovat pravidla - muži dlouhé kalhoty a lehká košile /ne tričko s nápisy/. Kdo nebyl takto oblečen měl smůlu a personál ho vrátil . Při snídani či obědě se třeba kraťasy mohly nosit.
Zuzana Pivcová
To schvaluji. Už před 20 lety, když jsem na Rhodu jela autobusem do hlavního města a cestou přistoupili cizinci, Němci, a jeden z nich do půl těla, přišla k němu průvodčí a požádala ho, aby se oblékl. Kupodivu ani nereptal. Horší bylo, když v 90. letech na pláži v tuniském Hammametu některé cizinky, mezi nimi i Češky, se koupaly nahoře bez a takto oděny si chodily kupovat ke stánkům občerstvení. Tunisané to kvůli kšeftu tolerovali.
Ilona Ondráčková
Ano, šaty dělají člověka. Ale přiznávám se, že v době covidu i já jsem vyrazila metrem v teplákách. Přijde nemoc nebo nějaké nestěstí a zapomenete na bonton i dress code. Ale chápu logiku nařízení. Pokud máte náladu a prostředky na cestování a restauraci. Máte je i na oblečení. “Šaty do voza aj do koča” jak říkají kolegové ze Slovenska.
Dana Procházková
Nevhodné oblečení mně vadí i u nás. Např. v lázních na promenádě byli dříve lidé oblečení v tom nejhezčím oblečení a dneska? Většinou "móda" roztrhaných džínsů a maskáčů.
Soňa Prachfeldová
Je na čase, se vrátit ke kultivovanosti a neodhalovat, co to dá. Někteří si říkají, tady mě neznají, tak si budu chodit jak chci. A že to jsou figury k popukáni. Nejsem prudérní, ale spousta celebrit je skoro nahá, jen aby bylo vše vidět, jen aby vzbudily pozornost. Každý věk a každé prostředí žádá své.
Helena Záchová
To je dobře, že se ten nevkus začíná hlídat. Jen mne trochu překvapily ty žabky. Teď se mi v nich už tak dobře nechodí, ale od dětství až do středního věku to pro mne byla normální letní obuv.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%