Sicilské Noto, kde bylo ve 21 hodin 39 stupňů. FOTO: Jan Raška
Sicilské peklo na vlastní kůži aneb dovolená s Cháronem
21. 7. 2023Sicilské Syrakusy drží evropský teplotní rekord 48,8 stupně Cesia, který byl naměřen před dvěma lety. Jen o málo menší teploty tu zažíváme nyní. Jsme v italské Avole, vzdálené od Syrakus necelých 30 kilometrů. Přes den tu vystoupala teplota na 46,6 stupňů ve stínu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Bartušková
29.7.2023 08:40
Honzo, díky za poutavý článek, při jehož čtení mě polévalo vedro. Fotky jsou parádní. Svatbu A. Šeredové v Noto jsem nedávno se zájmem sledovala. Hlavní je, že jste se všichni vrátili ve zdraví domů.
Helena Štěpánková
23.7.2023 07:54
Tak to vám pane Raško držím palce, abyste se ve zdraví vrátili domů.
Helena Přibilová
22.7.2023 21:25
Pane Raško, takto vysokou teplotu jsem nikdy nezažila ani si ji nedovedu představit. Do zemí, které chceme navštívit, se vždy vydáváme v době, kdy je tam nejpříznivější počasí. Přeji vám hezký zbytek dovolené a těším se na další článek.
Lidmila Nejedlá
22.7.2023 20:07
Honzíku, mezi mafiány bylo odjakživa dusno! 42°C jsem zažila na Vesuvu a myslela jsem si, že umřu. Díky za článek a krásné fotografie. Hezký pobyt.
Lidmila Nejedlá
22.7.2023 20:07
Honzíku, mezi mafiány bylo odjakživa dusno! 42°C jsem zažila na Vesuvu a myslela jsem si, že umřu. Díky za článek a krásné fotografie. Hezký pobyt.
Jan Raška
22.7.2023 17:37
Díky za vaše ohlasy a podporu. Dnes je tu 44 stupňů, fouká mírný vítr, což ještě vedro umocňuje, je to opravdu jako horký fén. Žena s dcerami je u vody, já sedím v apartmánu, kde běží kimatizace o 106. A už pro vás chystám další článek :-). Užívejte si české třicítky! :-)
Jana Vargová
22.7.2023 12:00
Pane Raško, zkuste malou hru: zavřete oči a říkejte nahlas- led, mráz, sníh, lednička, eskymák, Antarktida, ledovec, eskymák, iglú, zmrzlina. Nepomáhá? Nedivím se, v tom vedru tají i slova. Zdravím z chladnější domoviny.
Hana Polednová
22.7.2023 11:50
Honzo, krásné fotky, to vedro nezávidím, ale vaši dovolenou ano. Podle fotek tam musí být nádherně, takže užívejte si co nejvíce ve zdraví a určitě nám připravíš další fotodokumentaci z dalších cest.
Hana Rypáčková
22.7.2023 08:15
Přeji hezkou dovolenou. Takže krávy vystřídaly všepřítomné kozy? Vedro, ale zato jsou fotky tak krásné...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA