Voní, vrní, machrujou a jsou sexy, i když některé kouří
Všechny fotografie: Jaromír Šiša

Voní, vrní, machrujou a jsou sexy, i když některé kouří

28. 8. 2023
cestování hobby železnice
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Daniela Řeřichová
Skvělý článek s mnoha zajímavými informacemi a nádhernými fotografiemi. Můj dědeček patřil k „modré armádě“ , vlaky jsem měla ráda odjakživa a užila jsem si cestování soukromě i služebně na všech možných tratích. Dodnes jezdím vlakem minimálně dvakrát týdně, párkrát se mi stalo, že jsem vystoupila na druhé straně či přejela, o komplikacích se zpožděním nemluvě. S nostalgií vzpomínám na zážitky z dětství, kdy jsme si z okénka kupovali „horké párky a studenou limonádu“… aj. Prázdniny začínaly a končily na nádraží v Kácově, kde v roce 2001 točil Jan Svěrák film Tmavomodrý svět.
Zuzana Zajícová
Ten otazník je smajlík
Zuzana Zajícová
Velká paráda?
Jana Kollinová
Jarmilo :-)
Jarmila Fialová
e perikoloso sporgersi - dodnes pamatuji a toho otvírání jsem se taky bála, nerada jsem chodila první
Jana Kollinová
Skvělý článek. Jak jste správně předpokládal, nevyhnula jsem se nostalgickým vzpomínkám na cestování vlakem z Teplic do Ústí n. L. na průmyslovku ještě parní lokomotivou. Několikajazyčný nápisy "Nevyklánějte se z oken" si pamatuji dodnes. Fixování oken koženým řemenem prima zábava.
Vladislava Dejmková
Krásná sbírka!
Alena Velková
S hrůzou jsem si uvědomila, že už jsem pamětnice, protože i já v dětství jezdila vlaky taženými parní lokomotivou a vzpomínám si i na dřevěné vagóny...od té doby je sice už všechno jinak, ale stejně mám pořád hrůzu z otevírání dveří...že se mi to nepovede a přejedu :-)
Alena Vávrová
Krásné historické mašinky, nejvíce ty čmoudící!
Jarmila Komberec Jakubcová
Krásné fotky a připomenutí starých časů. Byla jsem v Lužné u Rakovníka a měla jsem možnost se zúčastnit tam i zpět jízdy dobovou lokomotivou i s vagony z Plzně.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%